2

At gøre mig umage

Det er dejligt at gøre mig umage. Det er en god følelse at vide, at jeg har gjort, hvad jeg formår lige nu og lige her. Bare det. Lige nu og her.

Det er ikke sådan, at jeg har en forventning til mig selv om, at jeg skal gøre mit yderste på samtlige parametre, men de fleste af dem giver jo dybest set en tilfredsstillelse, hvis jeg gør mig umage og det inkluderer faktisk en hel del mig-tid, har jeg fundet ud af.

Sådan noget med ansigtsmasker, neglelak og morgenmakeup. Hvem havde lige set det komme? Ikke mig, for jeg er sådan en, som normalt er steget ud af sengen, har rystet manken efter badet og så lige taget en smule mascara på vipperne, inden jeg er drønet ud af døren.

Det har været mere end fint altid og det er det sådan set endnu, men jeg har opdaget, at jeg nyder, når jeg gør mig umage med lige at gøre noget lækkert for mig selv. Sådan noget er f.eks. en maske eller at tage mig tiden til øjenskygge, hvilket stadig sker meget, meget sjældent, men det sker dog ind imellem nu.

Jeg bliver aldrig sådan en, som har styr på makeup. Jeg er novice, så det er beskedne forsøg, jeg gør mig lige nu. Lidt forsigtig skygge på øjnene og måske lidt glans til læberne.

Der er grænser for, hvor meget man kan pynte på en mødding ;-)

Det er dejligt at gøre mig umage. Det er en god følelse at vide, at jeg har gjort, hvad jeg formår lige nu og lige her.

Jeg prøver at gøre mig umage med nærvær og bevidste valg

Jeg prøver at gøre mig umage med at være til stede i nu’et. Det gælder både arbejde og fritid. Jeg holder fast i, at det at gøre mig umage også handler om det, jeg putter i øjeblikket. Jeg træffer bevidste valg om, hvad jeg bruger min tid til.

I fritiden er jeg opmærksom på, at jeg skal gøre ting, som giver energi og glæde i mit liv. Jeg afstår fra at sætte mine valg ind i en ramme af praktikalitet og pligt og prøver i stedet på at fokusere på, om det gør godt for mig lige nu og her.

Det betyder, at jeg bruger en del tid på bare at lave ingenting, tegne eller male. Strik bliver det også lidt til, men jeg har frygtelig ondt for øjeblikket og er derfor nødt til at holde pauser ind imellem. I stedet gør jeg mig umage med huske, at det at lave ingenting er godt og særligt og en disciplin, jeg næsten har glemt i mit voksenliv.

Jeg prøver at gøre mig umage. Hver dag. Nogen dage lykkes det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide