10

En af de dage

En af de dage, hvor vejret nærmest insisterer på chokoladekage. Vejret sagde jeg! Ikke mig …

Blæsten går frisk over Limfjordens vande, stryger langs husmure og løfter alt let løsøre til vejrs i en himmelflugt, der strækker sig over imponerende lange stræk. Vi ser det udenfor vinduerne, hvor plastposer, et enkelt tørklæde, blade i massevis og en enkelt avis foreløbig er strøget forbi.

Indenfor er der lunt og godt. Vi arbejder koncentreret alle sammen. Snart har vi fyraften, men indtil da, kan jeg jo drømme om den der fuldfede og intenst smagende chokoladekage, det ender med, at jeg må hjem og bage.

En af de dage, hvor chokoladekage er perfekt akkompagnement

Chokoladekage og iskold mælk

Jeg elsker en god chokoladekage. Sammen med et glas iskoldt mælk, er det en himmerigsmundfuld, hvis du spørger mig.

Jeg husker endnu, hvordan Annemette og jeg kunne komme hjem fra skole og have lyst til chokoladekage. Så rørte vi hurtigt en dej sammen og fandt to mindre forme frem. Vi bagte den (næsten) efter forskrifterne og så snart den var ude af ovnen, kunne vi ikke nære os for at spise den. Med ske og så hurtigt, at den brændte i munden.

En af de dage, hvor chokoladekage er perfekt akkompagnement

I dag trænger jeg vist til lidt kage …

I dag er sådan en af de dage, hvor en lun chokoladekage ville gøre underværker. Jeg ved, at det ender med, at jeg går i skabene og tjekker, om jeg har ingredienserne hjemme.

Jeg tager turen fra spisekammer til køkkenskuffer. Jeg sender måske endda Kenneth i byen, hvis jeg bliver virkelig chokoladekagetrængende. Man ved aldrig med mig. Det kan nemlig også ende med, at jeg er for træt.

Efter nattens begyndende blæsevejr, som holdt mig vågen i mange timer, kan det ske, men får jeg fundet energien.

Gør jeg det, står der storm-chokolade-kage på programmet i dag. Det er sikkert og vist.

Vi trænger og vi fortjener ;-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide