7

Sophie Knit er færdig!

Sophie Knit fra Skall Studio er af pindene. Klar til brug. Allerede brugt. Jeg er vild med den.

Jeg elskede mine strukturstrikkede råhvide sweatre og jeg strikkede ikke bare én, men flere af dem, fordi jeg elskede at bære dem dengang i de sene 70’ere og tidlige 80’ere. Jeg strikkede endda en som julegave til min far.

Julegaven jeg hørte for i årtier i træk

Da han tog den på, havde min direkte nedarvede selvtillid efterladt mig lidt for nonchalant på målefronten. Det ene ærme var mindst 15 centimeter for langt. Det andet passede perfekt.

Jeg fik aldrig lov til at glemme den sweater.

Denne gang har jeg målt mere end én gang …

Jeg har faktisk strikket ærmerne om (begge to) og jeg overvejede efter endt vask og tørring at gøre det endnu en gang, fordi jeg syntes, at de var lidt for brede og lidt for fyldige og lidt for meget sådan hele generelt – eller alternativt er jeg bare meget ærmesart, hvis det ellers er noget, man kan være.

De skønne kvinder i Garnudsalg fik mig overbevist om, at de er fine, som de er. Jeg skal bare vænne mig, så det er jeg i gang med og det går såmænd strålende. Jeg er glad for sweateren, som sender mig direkte tilbage til gymnasietiden. Dog i en opdateret version. Kort og bred er den og det er så passende til mig. Jeg går kun i kjoler og der passer sådan en kort sweater perfekt.

Sophie Knit fra Skall Studio er af pindene. Klar til brug. Allerede brug

Silver Stream og hvid alpaka

Jeg strikker i en tråd af den smukke, luftige 2tr ull fra Järbo i farven Silver Stream. Et skønt og rustikt garn, som jeg elsker dem og så har jeg kombineret det med en tynd, hvid alpaka fra mit eget, store lager.

Jeg har glemt at veje molevitten, så der er ingen begavede bud på forbrug, desværre. Opskriften fortæller, hvad du skal bruge, hvis du har fået lyst til at bide skeer med den. Den er skøn at strikke, meget underholdende og så giver strukturstrik og snoninger altid mig lyst til lige at strikke lidt videre… og videre …

Sophie Knit fra Skall Studio er af pindene. Klar til brug. Allerede brug

Jeg fulgte opskriften

Længden er helt, som opskriften foreskriver. Den passer perfekt. Jeg gik til gengæld en halv pind op, da jeg strikkede den. Det gjorde jeg for at ramme strikkefastheden, som hedder 16 masker på pind 4 mm – og der er jeg måske på 18-19 masker, så den er altså strikket på en pind 4½ mm og det har fungeret så fint.

På fotoet ovenfor kan du se modellen. Kort. Bred. Og med skrånende skuldre på grund af perlestrikken yderst kontra snoninger og krydsede masker inderst. Den er så fin, synes jeg.

Sophie Knit fra Skall Studio er af pindene. Klar til brug. Allerede brug

Nu samler jeg op på forsømte projekter

Derfor er jeg lige nu i gang med den blå Wild Posy af Melody Hoffmann. Den hvide, jeg strikkede, er min mest brugte sweater denne vinter. Jeg knuselsker den virkelig og den er, som denne nye Sophie Knit, kort og bred og derfor helt perfekt til mine mange kjoler. Derfor måtte jeg også have en blå, men det gik, som det ofte går.

Får jeg startet på nummer to for kort tid efter den første er afsluttet, ender jeg ofte med at gå død i projektet. Det er jo så ærgerligt, når jeg ved, at jeg kommer til også at elske denne blå version, så videre med den, Liselotte!

Jeg er godt på vej. Første ærme er tæt på færdigt. Du må godt heppe på mig ;-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide