Snart er det tid til likør

Brombær

Morgenens havevandring er fugtig, for der er dugvådt overalt og i skyggen er der koldt, men solen er venlig og varm. Kontrasten er stor, men sådan skal det være, når det er sensommeren. Efterårets spæde dufte sniger sig ind og fornemmelsen af et årstidsskift er til stede.

Hasselnødder, mirabeller og røde æbler tynger grene omtrent til jorden, for alting bærer rigt i år. På buskene langs hegnet sidder tætte formationer af brombær og venter på solens varme, så de kan modne og være klar til julens likør. Det er lige om et øjeblik, den skal startes op.

Søndagen ligger og venter. Måske jeg skal snuppe en ventrehåndsoprydning. Eller plage livet af familien.

Relaterede skriv

11 kommentarer

 • Svar
  visitsen
  16. august 2009 at 21:12

  I år har jeg “kun” lavet en enkel likør – på jordbær, kirsebær, appelsin og vanilje – den står og trækker på 2. måned. Så den skal vel egentligt snart sies, selvom jeg også eksperimentere med likører, der trækker i laaang tid, som den på kirsebær, der ligger og trækker på 3. år :-)

  Sies skal min Romtorp til gengæld ikke endnu for den mangler stadig de sidste af årets bær – blandt andet brombær. Men så er den også fyldt med alt fra de første jordbær over ribs (røde og hvide), stikkelsbær (røde og grønne), solbær, blåbær, hindbær – åh det bliver godt.

  Godt med bærene på desserter og godt med rommen til drikkeriet.

 • Svar
  Sukkermamma
  16. august 2009 at 10:26

  Så fint du skriver! Jeg har nettopp funnet din blog, og leser den med glede. Her er masse inspirasjon, særlig siden vi skal bygge nytt hus, og ønsker å tilføre sjel og varme helt fra starten. Hage skal vi også ha, men det vil ta tid å få den fin!

  Her på vestkysten av Norge blåser det, og det har regnet uavbrudt i over ett døgn. Virkelig en dag for å være inne og lage suppe :D

 • Svar
  Lisbeth
  16. august 2009 at 10:07

  Glemte lige at nævne cigaretter og sukker, hvor ren kan man blive.

 • Svar
  Lisbeth
  16. august 2009 at 09:59

  UMMMM hvor det lyder godt, jeg kan godt huske smagen, men men men, desværre har jeg fået for meget af de varer så nu kører jeg på 6 år uden nogen form for adfærdsændrende stoffer.Min kreativitet er stor så det hjælper. Heldigvis kan brombær og andet frugt jo bruges til mange andre lækre sager. jeg arbejder stadig på at lave min egen blok men jeg synes det er svært måske er jeg for gammel 55 år. NEJ spøg til side jeg er bare for utålmodig.
  God dag.

 • Svar
  Gitte J
  16. august 2009 at 09:46

  Det lyder som en god ide og bruge brombærerne på, det må jeg hellere prøve, Nu hvor kirsebærene blev spise i stedet for.
  God søndag

 • Svar
  Landet på tværs
  16. august 2009 at 09:36

  For 2 flittige hænder som dine, lyder en vestrehåndoprydning som en god måde at komme af med lidt af energien på. Håber det begynder at gå den rigtige vej ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. august 2009 at 09:04

  Maria, frugterne smager fortrinligt, men er smattede og ikke særligt kønne, så jeg plejer at smide dem i en yougurt og alternativt lave en is af hele skidtet. Det plejer at være en succes, men jeg sier dem altså fra, inden likøren hældes på flasker :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  16. august 2009 at 09:01

  Catarina, her lufter det kun og det er jeg svært tilfreds med, men regnbyger kan jeg vist ikke undgå i dag – og god søndag til dig :-)

  Pernille, det bliver tidligt mørkt nu – de lyse nætter er forbi og vi skal igen tænde lys :-(

 • Svar
  Maria i Melbourne
  16. august 2009 at 09:01

  Kan man bruge frugterne ogsaa? Eller skal de smides ud?

 • Svar
  fisefornemme Pernille
  16. august 2009 at 08:58

  Jeg var nede ved vandet i går aftes på en aften-rulle-tur og det var mørkt inden jeg var hjemme. Årstidsskift – helt sikkert!

 • Svar
  Catarina
  16. august 2009 at 08:49

  Her er der ingen sol, men ku kun skyer. Til gengæld er det ret lunt men blæsende derude.

  Søndagen venter og det bliver en dejlig én af slagsen, det er jeg sikker på.

  Go’ søndag til jer. :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)