20

Kræver min opmærksomhed

Vasketøj i bunkevis kræver min opmærksomhed, da jeg står op. Første maskine er sat over, inden klokken er 7, men jeg går i seng igen og sover til klokken er næsten halv ni. Jeg må have trængt, for det føles tilpas, da jeg igen vågner og står op til en skøn dag med sol, der finder vej ind af alle vinduer på Tjørnevang.

Solen afslører ruder, der burde pudses, gulve, der burde vaskes og flader, der burde støves af, men jeg har besluttet mig for, at jeg vil arbejde det meste af formiddagen og så håber jeg, at jeg efter frokost kan give min Veronika lidt opmærksomhed. Den vokser langsomt, for det er et stort stykke strik at sidde med og jeg har mere ondt i min skulder, end normalt, så den skal der tages hensyn til, hvis jeg vil sove om natten… og det vil jeg jo!

Jeg starter med at tænde stearinlys. I morgenens mørke er det rart at have disse små “bål” til at give en fornemmelse af varme.

kræver min opmærksomhed

Tidsplanen holder, så jeg kan hente Veronika inde fra stuen

Min tidsplan holder vand. Efter frokost kan jeg finde kurven med Veronika frem. Jeg er færdig med første forstykke og nu i gang med de lange, seje pinde hen over både ryg og forstykke. De er lange og tunge, så det kræver et bord at hvile strikketøjet på, mens jeg strikker. Jeg har fundet ud af, at det er en hjælp, hvis jeg kan lægge de store projekter på bordet foran mig, mens jeg arbejder på dem. Det aflaster mine skuldre. Man må sno sig, så det gør jeg.

Jeg strikker Veronika i Blackhill Soft Melange Eco Wool lagt dobbelt, så det bliver en varm og tung poncho-cardigan-vest, jeg får strikket, men den tegner simpelthen til at blive skøn, så jeg er meget opsat på at strikke på den og få den færdig. Jeg må bare huske at tage bevægeapparatet i ed, når jeg giver mig i kast med pindene.

Små, nemme projekter til trælse skuldre

Når jeg skal aflastes, finder jeg små, nemme projekter at strikke. På mit bord, ved siden af gyngestolen, står en skøn kurv fyldt med lækre garner. Jeg har samlet dem over længere tid, så det er en blanding af engangstilbud og den überlækre Inca fra Garnudsalg, der står og frister.

Eureka Cowl er perfekt aflastning

Jeg har snuppet et par nøgler af den lysegrå Inca, for jeg tænker, at en Eureka Cowl er perfekt aflastning. Den er strikket på ingen tid og vejer næsten ingenting at sidde med. Det bedste er, at den er skøn at bruge bagefter. Den giver fornemmelsen af at bære en sjal/tørklæde, som jeg elsker, men uden nogensinde at kræve af mig, at jeg skal rette på den eller binde den, fordi knuden er gået op. Jeg elsker konstruktionen og kan mærke, at jeg på et senere tidspunkt må dykke ned i den og arbejde med en idé om at lave et stort sjal på samme måde.

Vi er jo nogen, der ikke kan få sjaler/tørklæder store nok …

Om lidt kommer regnen

Jeg gemmer Veronika til senere i aften. Måske skuldrene så er samarbejdsvillige igen.

Nu er her blevet helt mørkt. Lyset svinder hastigt. Om lidt kommer regnen eller – hvis vi er heldige – åbner den tunge grå sky sig, for at drysse smukke fnug ud over Tjørnevang. Jeg håber på det sidste, mens jeg går i køkkenet for at brygge en kande skoldhed te. Jeg trænger til varme og jeg ved, at teen virker og særligt i snevejr, er te, strik og stearinlys magi, der drysser lykke ud over alt det, der er mig. Kryds fingre for sne …

Må din onsdag byde på te, strik og hygge på et eller andet tidspunkt de næste timer ♥

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

20 Comments

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  20. januar 2018 at 15:54

  Er inde HVER dag for at se hvad du har på hjertet og uanset om du skriver om det lyse eller dunkle i dit liv, så er det godt. For du skriver på en måde som…….ja bare er super godt. Tak for det.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. januar 2018 at 16:19

   Tak, Marianne, for de smukke ord :-) De gør mig glad.

 • Avatar
  Reply
  Hege
  18. januar 2018 at 20:45

  Koselig å følge deg❄️Jeg kan gjerne dele litt snø med deg❄️ Her er det ca en meter i den norske fjellheimen på 950m høyde.❄️Håper skulderen din snart blir bedre så du kan strikke alt hva du lyster❄️ Jeg strikke løvfallkardigan av strikkelisa, har fyr på peisen og litt rødt i glasset ❄️

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. januar 2018 at 09:55

   Åh, jeg misunder dig sneen, Hege. Jeg ville elske lidt sne her, men der er ingenting i sigte :-) Hvad angår min skulder, så vil den altid være sådan og jeg må bare tage hensyn :-)

 • Avatar
  Reply
  Charlotte Lind
  18. januar 2018 at 11:46

  Min onsdag bød på pasning af sygt barnebarn. Han er, selvom han er sløj, den dejligste dreng på jorden. Vi hyggede os, imens hans mor arbejdede på et oplæg til eksamen. Der blev også tid til at strikke lidt på Ankers trøje til en af mine andre piger. Desværre har jeg været lidt for optimistisk, og forestiller mig ikke, at jeg kan blive færdig til jeg skal se hende imorgen aften. Mangler stadig begge ærmer. Men så må hun jo få den i næste uge.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. januar 2018 at 14:40

   Man skal huske at hygge sig, når man får chancen, Charlotte. Det lyder som I er gode til netop det :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Larsen
  17. januar 2018 at 20:06

  Jeg sidder altid i skrædderstilling, eller i hvert fald noget der ligner, på min sofa med strikketøjet hvilende i skødet. På den måde undgår jeg skulder problemer. Det er måske værd at forsøge?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   18. januar 2018 at 13:15

   Det vil desværre ikke gøre nogen forskel her, Lisbeth. Det er min yndlings-stilling, men den gør intet godt for de smerter, jeg får i mit bevægeapparat, men tak for at dele :-)

 • Avatar
  Reply
  Inger Flindt
  17. januar 2018 at 18:04

  Hej Liselotte. Når jeg kigger på dit billede af strikketøjet kan jeg se i opslagskanten at det er det mange kalder vrangsiden der er på retsiden. Har du en holdning til det?
  Hilsen Inger

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. januar 2018 at 19:09

   Morsomt spørgsmål, Inger :-) Ja, det har jeg da en holdning til. Strik er – hvis det skal være sjovt og interessant – en disciplin uden regler og jeg mener ikke, at der er en ret- eller en vrangside, men blot to forskellige udtryk afhængig af, hvad du starter med :-)

   • Avatar
    Reply
    Inger Flindt
    18. januar 2018 at 21:48

    Jeg har i mange år strikket for designeren Lene Holme Samsøe og for Hjertegarn og derved bliver man nok lidt autoritetstro omkring strik. Jeg synes den side du har på retsiden er lidt mere rå og kan egentlig godt lide den kant. Jeg vælger dog næsten altid selv den anden med løkkerne forneden.
    Jeg vil nok fremover tænke at den ene er lige så god som den anden.
    God strikkelyst. Hilsen Inger

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     19. januar 2018 at 18:41

     Det er jo herligt, når vi gamle hunde kan læres nye trick og jeg er enig; den ene er lige så god, som den anden – bare anderledes :-) God weekend, Inger :-)

 • Avatar
  Reply
  Joanna Callesen
  17. januar 2018 at 17:25

  Efter 2 øjenoperationer er det skønt med ild i brændeovnen, en kop god kaffe og strikketøjet der pt ersigsagnederdel fra Klompelompe til et barnebarn
  Elsker dine små hverdagsindlæg og læser dem altid
  Kh Joanna

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. januar 2018 at 19:02

   Tak Joanna, for at du læser med. Det lyder hyggeligt med sådan en aften foran brændeovnen :-)

 • Avatar
  Reply
  Lis Jacobsen
  17. januar 2018 at 16:24

  Her på Bornholm står den på strikketøj. Det bliver en forårsbluse til Vilma. The og fin hvid sne udenfor, som giver et særligt skær her i den blå time …

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. januar 2018 at 18:52

   Åh, du er heldig. Ingen sne til mig i dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Jakobine
  17. januar 2018 at 15:26

  Tak for inspirationen. Jeg forbinder altid sne med te, lys, strikketøj og ild i brændeovnen.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. januar 2018 at 18:50

   Åh, jeg ville elske lidt sne, men man skal passe på med, hvad man ønsker sig, Jakobine ;-)

 • Avatar
  Reply
  Randi
  17. januar 2018 at 15:21

  Jeg krydser helt sikkert fingre for sne – chancen for at få et drys er vist ikke til stede i øjeblikket her på Sjælland, men jeg håber, at I kan få lidt ovre hos jer i det mindste :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   17. januar 2018 at 18:48

   Ingen sne til mig, men skidt med det. Jeg hyggede mig alligevel, Randi :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)