10

Søndagen er to til en side og en ny på vej

Søndagen er i gang med at mørkne. I dag har været lys og skøn, men en vinterdag er hurtigt brugt, hvis man kun tæller de lyse timer. Det gør jeg ikke, men sørger i stedet for at hygge mig indendøre med te og stearinlys, når mørket insisterer på at give sig til kende allerede midt eftermiddag.

Jeg planlægger at strikke et sjal til min nye vinterfrakke – en virkelig smuk, varm rulam fra verdens bedste Tante Minni – for jeg må gerne slå op til ét nyt projekt nu. Jeg har nemlig gjort to fra bunken færdig og så er aftalen med mig selv, at det er i orden, men først te.

Søndagen er to til en side og en ny på vej

Jeg er klar med Flaum #2

Dagen startede med endehæftning. Min smukke, blå Flaum er færdig. Endnu et af de projekter, jeg har lovet mig selv at gøre færdig i 2019. Der ligger en meget stor tilfredsstillelse i at få tingene gjort færdig og jeg kan grine af, at det eneste strik, der er i rotation lige nu, er min nyligt færdiggjorte Weatherman fra netop bunken af gemte og glemte projekter fra 2018.

Den er simpelthen blevet min absolutte yndling. Uanset hvor kold jeg er, tager den kun Weatherman et minut eller to at varme mig op. Jeg sidder også i den nu. Naturligvis.

Den sjoveste konstruktion og et flatterende snit

Flaum er konstrueret, så den hele tiden er sjov at strikke og det frister med en pind mere og en til og …

Jeg har strikket en grå, som er flittigt brugt. Faktisk så flittigt brugt, at den er ved at trænge til en afløser, så denne kommer på et absolut passende tidspunkt. Den er forlængst vasket og ligger nu til tørre. Jeg tror, at den er klar engang sidst på dagen i morgen. Jeg glæder mig til at prøve den.

Flaum er strikket i to tråde Blackhill Softwool fra WWW.GARNUDSALG.DK og jeg har valgt at kombinere to forskellige blå. Det giver et levende og meleret udtryk, jeg godt kan lide. Jeg ved endnu ikke hvor meget, for den er som sagt lige vasket.

City Syd på en søndag

Vi måtte ud i City Syd i dag. Det skulle jeg havde været i går, men jeg blev doven, så der var ingen vej udenom i dag og heldigvis gad Kenneth tage med. Det er så meget hyggeligere at have ham med, end det er at tage derud alene.

Vi skulle ud og købe en gave. Bagefter kiggede vi udsalg i Aalborg Storcenter, men lod os ikke friste. Jeg var en tur gennem Søstrene Grene og papir-afdelingen fik fravristet mig en smule af min opsparing. Bagefter spiste vi en solid frokost hos Karma og nu er vi begge så mætte, at der næppe bliver grund til nogen aftensmad i dag.

Mon ikke jeg i stedet skulle få fundet garnet frem til mit nye projekt? Jeg tror det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Bodil Stahl
  21. januar 2019 at 20:32

  Jeg er vild med både Flaum og den smukke, smukke blå farve :) Måske jeg skal driste mig ud i en engelsk opskrift…for sådan en smuk sag ville være skøn at have ;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2019 at 15:02

   Det er ikke spor svært. Allier dig med en af de gratis strikke-ordbøger på nettet :-)

 • Avatar
  Reply
  Annemette Dybro
  21. januar 2019 at 20:28

  Er ellers total vild med Anne-Mettes cardigan

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. januar 2019 at 15:00

   Øh… nu er jeg vist ikke med?

 • Avatar
  Reply
  Brit
  20. januar 2019 at 18:14

  Hej Liselotte.

  Jeg er vild med din måde at skrive på – mange tak for dine vise ord og historier.

  I din sidste story talte du om nogle strikkepodcasts/vlogs på youtube – har du mulighed for at anbefale nogle?

  Mange hilsner
  Brit

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. januar 2019 at 12:02

   Tak Brit, jeg skal prøve at lave en oversigt over nogle af dem, der underholder mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Solveig Glamann
  20. januar 2019 at 16:46

  Jeg er vild med Flaum❤️ Kan du ikke få lov til at oversætte den til dansk? God søndag til dig

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. januar 2019 at 11:30

   Jeg oversætter ikke strikkeopskrifter, Solveig. Det tror jeg ikke, at jeg er dygtig nok til :-)

 • Avatar
  Reply
  Annemette Dybro
  20. januar 2019 at 16:40

  Hejsa
  Har du en god ide til en strik til mig selv af dette garn ??
  Jeg troede jeg kunne strikke Gråvejr – på p 5 … men det er for tykt til jeg kan følge opskriften..
  Gerne en cardigan …
  Mvh
  Annemette
  https://www.garnudsalg.dk/shop/blackhill-chunky-eleve-321c1.html

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. januar 2019 at 10:11

   Det synes jeg ikke, at jeg kan. Jeg kender slet ikke din smag, men jeg vil opfordre dig til at søge inspiration på f.eks. ravelry, som er en guldgrube af idéer :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)