4

Der gik ged i den…

Nogen siger ???af skade bliver man klog??? og måske har de ret, men vi er enkelte undtagelser. Tag nu f.eks. mit forhold til geder. Det bliver bare aldrig rigtigt godt. Uanset at jeg prøver… og prøver… og prøver, men vil jeg erkende det? Nej, ikke tale om. Det må kunne lade sig gøre at have samvær med en ged uden at skulle miste fingre, beklædningsdele eller andre interessante ting, tænker jeg hver gang jeg støder på en af slagsen.

Nu skal det ikke lyde som om jeg på det nærmeste vader rundt i geder. Det er ikke tilfældet, men det er sket med jævne mellemrum gennem mit lange liv og som landet ligger lige nu, ja så har jeg faktisk adgang til et par stykker af slagsen fra tid til anden.
Et par smukke geder. Jeg har forsømt at få opklaret hvad de er for nogle, men det er bestemt ikke de sædvanlige bjerggeder fra Zoo, som netop gerne indtager alt i deres nærhed. De er meget langhårede, og med de yndigste øjne, som jeg lod mig lokke af.

Ind i folden strøg jeg og de var mere end villige til en snak. Pludselig greb vædderen chancen og trak tørklædet af mig, hvorefter han løb ned i det fjerneste hjørne af folden, hvor han triumferende begyndte at gnave i det. Den slags går stærkt kan jeg så oplyse om.
Da vi endelig fik fravristet ham tørklædet, var det ikke meget bevendt. Det vil sige… det kan da bruges som pudseklud. Det er dejligt med en ny pudseklud. Og så snakker vi ikke mere om det…

Du vil sikkert også kunne lide