0

Forever summer with Nigella

Ikke alene er hun lækker, men hun får i den grad mig til at længes mod sol og sommer.

 Hvid chokolademousse At se hendes udsendelser optaget i et sommerhus ved en engelsk badestrand hvor hendes to yndige børn sidder ved det turkismalede langbord og spiser mors hjemmelavede pandekager en tidlig morgen i solskin er måske kunstigt arrangeret bedrag og forførelseskunst på højt plan, men det lykkes for hende, for jeg falder hen i en tilstand af ren nydelse.

Efter morgenmaden går Nigella i gang med at forberede aftenens dessert inden gæsterne skal ankomme. De gæster, som naturligvis er smukke, lydefri og enormt søde til at hjælpe i køkkenet. De gæster, som beværtes med både drink og eftermiddagssnacks på en solbeskinnet terrasse med udsigt over hav og strand inden de om aftenen skal have noget der ligner en gudespise.

Hun vælger at lave en hvid chokolademousse med passionsfrugt og smukke, røde og modne hindbær i bunden. Hun svinger skåle, æg, glas og sukker med en entusiasme, som er smittende og efterhånden som tilberedelserne skrider frem, bliver jeg mere og mere tændt på at prøve denne dessert. Jeg bliver nødt til engang at prøve dette…

Ingredienser
300 g hvid chokolade
6 æg delt i blommer og hvider
10 passionsfrugter
300-500 g hindbær

Fremgangsmåde
Bræk chokoladen i stykker og smelt den i mikroovnen i ca. 3 minutter eller i vandbad. Stil skålen til side og lad chokoladen køle lidt af.
Pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke tørre. Bland æggeblommerne forsigtigt i chokoladen. Tilsæt saft, kød og kerner af passionsfrugterne. Vend æggehviderne i.
Læg nogle hindbær i bunden af en stor skål eller nogle portionsglas og hæld moussen over. Stil moussen i køleskabet i ca. 2 timer (4 timer, hvis man bruger en stor skål), til den er stivnet.

Du vil sikkert også kunne lide