5

Endnu en håndværker

Endnu en gang er der håndværker på matriklen. Denne gang er det elektrikeren, som skal fastgøre kontakter efter udskiftning af dørene. Han sviner også. Jeg støvsuger og griner af ham, da han selv siger “Ja, det er noget værre svineri, at have håndværkere i huset”. Han skulle bare vide. Han har været mit mindste problem. Herregud, lidt savsmuld på gulvet…

Jeg lærer nyt. Jeg lærer, at standardhøjde for montering af stikkontakter og afbrydere, er 110 cm over gulvhøjde, “men jeg sætter dem nu altid med gode 115 cm, for vi er jo blevet højere allesammen”, siger han og rejser sig op i sine fulde 2 meter, mens jeg, undermåleren på 168 cm, står og tænker, at nogen glemte det, dengang jeg blev skabt…

Han er snart færdig. Så skal tømreren returnere, for at afslutte de sidste småting. Dørkarme, kantlister og justering af dørene tager også en del af hans og ikke mindst vores tid. Hvem havde drømt om, at det kunne involvere tre fag at gøre et par døre 20 cm bredere?

Ikke jeg, men jeg havde jo heller ikke forudset, at det ville involvere 4 hovedrengøringer foreløbig. Sådan er jeg ind imellem så frygteligt naiv…

Du vil sikkert også kunne lide