6

Kagehuse

KageladeNu endte det jo herhjemme med en omgang kager, som snart allesammen ligger på bunden af Olines mave, men dejen kunne være forvandlet til et kagehus og jeg ender måske alligevel med endnu en portion.

Jeg er naturligvis forelsket. Jeg er vild med denne kage-lade, som ikke har den mindste lighed med en dansk lade jeg har set, men alligevel kunne den sagtens vække jubel herhjemme…

Skal det ikke være en lade bagt af honningkagedej, kunne man naturligvis bare vælge en anden facon til bagværket og ikke nok med, at der er billeder af en masse skønheder. Der er også anvisninger på hvordan de laves – med de fineste tegninger at skære efter, hvis man gider…

Kagehuse af den fineste slags...En kagehytte kunne da være nok så eksotisk på et dansk kagebord, eller hvad med at forsøge sig med det fineste lille hus, som kan pyntes efter alle kunstens regler. Jeg kunne sagtens se, at vi kunne få brugt masser af chokoladepastiller på den konto.

Gider man ikke noget af det, kunne man jo overveje, om det skulle være en kirke eller bare lidt religiøst relateret, så jesusbarnet og krybben også får en chance.

Når julen er slut og vi alle er trætte af at se på ham, æslerne og Hellige Tre Konger, kan hele molevitten spises og der er igen plads til hverdagen og de stearinlys, familiebilleder, samlefigurer eller frimærkesamlinger, som plejer at optage pladsen.

Det er ikke spior svært at lave kagehuse og med de fine tegninger der tilbydes, er det slet ingen sag. Det er faktisk smaddersjovt at lave og vi plejer faktisk at gøre det, men jeg tror altså ikke…

Dejen jeg gav anvisninger på tidligere, kan sagtens bruges til den slags udskejelser. Den skal udrulles i ca. 3-4 mm tykkelse og så fungerer det ganske fortrinligt. Lim med en omgang smeltet sukker, som virker som den bedste superlim.

Jeg tror nu alligevel, at jeg springer over i denne omgang, men fristende er det da… og en lille opstilling, som denne, kunne man vel altid få tid til…

Du vil sikkert også kunne lide