8

Spejling

Jeg venter på brusebadet, som skal gøre mig klar til en tur ind på torvet. Det kan vare længe. Yngste er derude og hun er mere end langsom. Hun kan faktisk få mere end en time til at gå, men ingen ved med hvad. Formentlig spejler hun sig. Det synes at være en af hovedinteresserne for øjeblikket, hvor selv den mindste fregne ikke forbigår hendes opmærksomhed.

Jeg kan godt huske den alder. Spejlene var meget vigtige. Det var de ikke fordi jeg syntes, at jeg var så lækker, så jeg måtte svælge i mit engleansigt hvert sekund døgnet rundt, men mere fordi jeg var i gang med at undersøge. Feltstudier af mig selv, kunne man vel kalde det. Jeg kiggede grundigt på mig selv i en periode. Lærte mig selv at kende og jeg kan se, at det er hvad hun er i gang med.

Hun kan komme ud og pludselig spørge, om hendes øjne er for små, eller næsen for stor. Hun kan vende og dreje sig foran spejlet i et par jeans, vrikke med hofterne og stille sig an til så jeg næsten griner. Næsten, for jeg griner ikke. Jeg kan godt huske den periode, hvor man brugte usandsynligt meget tid på at kigge på sig selv. Det var ikke nødvendigvis fordi man var tilfreds. Man skulle bare lære sig selv at kende.

Jeg vil foreslå hende, at hun spejler sig i tidsrummet 11 til 17. Der har vi andre ikke så stort et behov for badeværelset og så kan resten af familiens liv måske også hænge sammen… og så kom hun forøvrigt ud, så jeg er løbet.

Du vil sikkert også kunne lide