10

Det er blevet voksent!

Det var min far, som ringede fra Aalborg og nærmest råbte ned i telefonrøret, at jeg bare måtte komme på fredag. Jeg ville forelske mig på stedet og så vidste han, at han igen havde mig indenfor rækkevidde.

???Du skal bare se det, så er du solgt. Du bliver vild med det!???, sagde han og han havde jo ret. Jeg husker endnu den dag vi kørte ned ad vejen og vantro stirrede på idyllen, som mødte os allernederst på den stille villavej.

En smuk, rødmalet gård med buede ruder og klatreroser i fuldt flor, men allerbedst en kæmpestor elm midt på gårdspladsen. Den bredte sin saftiggrønne krone ud over omtrent hele gården og indhyllede det hele i et sommerskær så smukt, så han fik ret. Jeg var forelsket og forlod faktisk ikke stedet uden at have aftalt med sælger, at det skulle blive mit.

KastanjenFor 5 år siden var elmen så medtaget af elmesyge, at det ikke længere var forsvarligt at lade den blive stående. Den blev fældet og jeg græd, for jeg elskede den elm. Gårdspladsen blev pludselig frygteligt tom og jeg måtte have en erstatning, men det er kun ganske få træer, som vokser tilstrækkeligt hurtigt til at give mig en erstatning i min levetid.

Nederst i haven fandt vi en lille kastanje, som var spiret. Kastanjer vokser hurtigt og bliver til store, smukke og harmoniske træer.

Jeg syntes, at det kunne være fint at sætte en aflægger fra et af de træer, som i forvejen er nede i haven, så Kenneth gravede sig ned gennem elmens store, gamle rødder og fik skabt plads til den lille kastanje, som med kærlighed og gode ønsker blev forsigtigt lempet ned i hullet.

Siden plantede vi små buksbomaflæggere og jeg vandede og nussede mit lille kastanjetræ, som heldigvis så ud til at trives på trods af ret trange vokseforhold. Efter en tid kunne det klare sig selv og nu, fem år efter, er det faktisk ved at være så voksent, så det skal kaldes et træ. Jeg opdagede det for et øjeblik siden, da jeg kom hjem.

Jeg har fået et kastanjetræ på min gårdsplads

Du vil sikkert også kunne lide