20

Hindbærmuffins

Når haven bugner af hindbær, føles det helt okay, at hælde nogle af dem i en dej. Jeg er ellers sådan indrettet, at jeg helst vil spise de bær friske, plukket lige fra busken, på en varm sommerdag. Så smager de allerbedst, synes jeg.

I dag skulle nogle af dem bruges til hindbærmuffins og eftersom jeg ikke er indehaver af en opskrift på den slags, fandt jeg i stedet en på internettet. Den er god. Nem at gå til og med en bærmængde, som også lader de, som ingen have har, være med. Hundrede gram hindbær kan de fleste købe, uden at lade sig ruinere og så smager de muffins altså bare ganske vidunderligt.

Hindbærmuffins - jeg gør klar

I opskriften står der “hvid chokolade” og jeg havde en plade liggende. Den er med vanillesmag, men det gør ikke oplevelsen ringere og der er i forvejen vanille i dejen, så jeg tror ikke, at det har gjort den store forskel.

Hindbærmuffins:

300 g mel

2 tsk bagepulver

150 g rørsukker

1 æg

1 tsk vanille

2 1/4 dl mælk

50 g smeltet smør

100 g friske hindbær

75 g hakket hvid chokolade (jeg brugte det med vanillesmag)

Sådan gør du:

Melet og bagepulveret sigtes ned i en skål og sukkeret røres i. Slå ægget ud i en separat skål og pisk det sammen med vanille, mælk og smeltet smør. Rør væsken i melblanding, derefter hindbær og chokolade. Pas på ikke at røre for længe med hindbærrene, da de ellers vil blive most (det sidste er ren kunst, hvis man bruger modne hindbær, men vend dem evt. i med en spartel).

Hæld dejen i muffinsforme.

I opskriften står der, at kagerne skal bages i 30 minutter ved 200 grader, men mine har kun været i ovnen 20 minutter, så hold øje med dem. Ovne er meget forskellige.

Så er de færdige

Det færdige resultat dufter dejligt og smagen er helt i top. Jeg kan lide blandingen af hindbær, vanille og hvid chokolade, som klæder hinanden.

Nu skal de have en omgang hattelak i form af lidt rørt glasur og et bær på toppen, så er de klar til aflevering hos mor.

Du vil sikkert også kunne lide