7

Syndflod

Regnvejret trænger indRegnen trænger ind alle vegne. Denne morgen trak den en stille strøm tværs gennem gangen og direkte ud i bryggerset, hvor det hele gudskelov landede i afløbet.

Jeg hader at vågne til den slags…

Vi bor for enden af en blind vej. Vejen skråner tilpas til, at regnen render ned i vores ende, hvor den i rigelige mængder fortsætter op over kantstenen og ind på gårdspladsen.

Når det går rigtigt vildt for sig, stiger vandstanden på gårdspladsen så meget, at det rammer hoveddøren, som ikke er nogen årsunge.

Døren er gammel og slidt og med en charmerende, men upraktisk åbning langs jorden. Sollyset slipper ind den vej og tegner fine mønstre på gulvet, men regnen slipper altså ind samme vej, så klokken 7 blev der etableret diger og stier, så vi forhåbentlig slipper for yderligere vand i entréen.

Jeg tjekker med jævne mellemrum. Lige nu ser det lovende ud, men med hver eneste ekstra dråbe der falder, bliver risikoen for våde gulve større.

Gamle, skæve huse og gårdspladser er charmerende, men nogle gange er de altså også bare ualmindeligt upraktiske. Alligevel vil jeg ikke bytte for noget i verden. Så hellere agere bæver med mellemrum.

Nu vil jeg endnu en gang gå ud og sikre mig, at skidtet holder og vi i det mindste holder os tørskoet indendøre.

God regnvejrsdag til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide