18

Hvor bliver sensommeren af?

Brombær knapt modneJeg troede, at jeg skulle plukke brombær i dag. Halsen gør knuder og hovedpinen lurer lige om hjørnet, så lidt tid ude i den friske luft kunne gøre godt og hvorfor ikke kombinere det praktiske med det sjove. Brombær kan jo forvandles til tusinde ting og herhjemme er vi vilde med brombærsyltetøj, så det var tanken.

Brombærrene er ikke modne endnu. Nogle enkelte er, men ikke tilstrækkeligt mange til, at jeg gider plukke. De får lov til at hænge lidt endnu og med en smule sol, er der måske nok til en portion syltetøj til weekenden.

Brombær modner ikke synkront. Brombær er en smule besværlige, for der skal plukkes over en lang periode og derfor også tænkes kreativt, hvis man ikke vil gentage kogeriet.

Man kan løsfryse dem, for så at tage dem op, når de sidste bær er plukket og herefter koge det marmelade/syltetøj man har lyst til, eller man kan lade dem ligge i fryseren til en vinterdag, hvor de kan give smag af sol og sommer, som fyld i en kage eller pynt på en dessert.

Jeg har så mange brombær, at en enkelt plukning giver rigeligt til syltetøj og derfor koger jeg fra gang til gang, men alternativet er altså, at gemme dem lidt ad gangen, for så at samle dem til sidst, men det får altsammen vente i denne omgang.

Mirabelle

Og så afsløredes det endelig, at Farmer havde ret. Mit træ, nederst i haven, viste sig at være en mirabelle, som nu bærer de smukkeste frugter. De ender med at være helt mørke, som en sveskeblomme, men desværre smager de ikke tilnærmelsesvist lige så godt. Faktisk smager de ikke af en hujende flagstang. Man kunne lige så godt stikke tungen ud af vinduet og ikke alene er jeg skuffet, men fuglene har tilsyneladende fundet dem lige så kedelige, for de sidder stadig hele på træet.

De eneste, som viser en smule interesse, er bierne, som nu summer omkring nedfaldsfrugten, som er fuld af sukker. Lad dem bare. De får ingen konkurrent i mig. Jeg kunne dog ikke drømme om at fælde træet, som er smukt, men ikke desto mindre meget mindre nyttigt, end jeg først antog. Øv, for jeg havde jo lige glædet mig…

Marie Marolle

Marie Marolle er sendt til himmels, for at bede om godt vejr. Jeg gider ikke mere efterår allerede. Jeg vil have sensommer. Indian Summer er vel ikke for meget at forlange, efter den vi havde sidste år? Jeg trænger sådan…

Du vil sikkert også kunne lide