6

Rosmarin og regnvejr

I dag skinner solen og temperaturen ligger lunt på 24 grader i skyggen, så I hører mig ikke klage, men…

RosmarinenVi er blevet rosmarinejere og det er ganske og aldeles dejligt. De sidste rosmarin gravede vi fri af sneen i det tidlige forår, kun for at konstatere, at de var døde og borte.

Siden har vi ikke fået købt nye planter, men en venlig sjæl har betænkt os med et pragteksemplar.

Planten er så stor og kraftig, at den kan anvendes til rosmarinspyd – en ret vi introduceredes til, da vi fik planten overrakt. Grene af rosmarin anvendes som spyd til en omgang grillet fugl og det lyder altså helt vidunderligt, når man elsker rosmarin, men i dag bliver det jo ikke.

I morgen og resten af weekenden varsler DMI regn, regn og atter regn, så jeg er en smule ærgerlig, for indkøbene var gjort. Det ender formentlig med, at vi lader regnen sile, mens vi griller under tag. Maden må så indtages indenfor i ly for dråberne, men det går vel an, når menuen er så sommerlig for smage det, det vil jeg altså!

FarverigForøvrigt er der hortensia i alle kulører udenfor, når man rigtigt får set sig omkring.

Disse farver er også enormt smukke og står bestemt ikke tilbage for dem i går. Jeg skal have plukket nogle af dem, så de kan tørres, som Ella foreslår.

Farverne må jeg gemme på billederne, for de falmer dag for dag, mens jeg til gengæld kan se, at vores enlige solsikke slet ikke er færdig med at vokse endnu.

Der er stadig vokseværk i haven og forude venter tiden med smukke georginer og den flotte sankthansurt, så helt slut er det ikke endnu, men jeg skal gerne indrømme, at det ærgrer mig at bruge fredagen indendøre, når udsigterne er så ringe.

Er der nogen, som kan bede om godt vejr? Jeg har gjort det. Han lytter ikke, men jeg har heller ikke bestilt bredbånd til den motorvej…

Du vil sikkert også kunne lide