22

Lidt forkælelse

Efter en dags intenst arbejde, nåede jeg heldigvis eftermiddagen og pludselig blev min trang til selvforkælelse overvældende.

Jeg ville så gerne læse. Læse noget, som jeg virkelig brændte for og troede på. Bogskabet var lænset og det skulle være nyt, så jeg tog tøserne (Oline og en veninde) i bilen og kørte ind til centrum. Det sker med måneders mellemrum, at jeg bevæger mig derind, men jeg kunne nu stadig huske, hvor boghandlen ligger.

Hyldemetre

Der var hyldemetre af bøger og nok at vælge imellem, så det var vanskeligt, men da jeg så, at der var tilbud på Khaled Hosseinis Drageløberen, måtte jeg naturligvis eje den. Den starter jeg med, for jeg kan næsten ikke vente med at tage hul på historien om et venskab.

Sammen med Maria Hellebergs Dronningeskolen skal den udgøre et velkomment pust i det næste stykke tid. Vi får se hvor længe de holder.

Forkælelse

Bøgerne fik selskab af et par bluser, for tøserne ville en tur i Salling og forøvrigt have ro, så jeg bevægede mig alene rundt ½ times tid, inden vi igen mødtes, for at køre Maria hjem. Da hun var afleveret, måtte vi lige ud at snuse til Svalegårdens efterårsløv og passende var det at ende der, for vi havde lige stået på pladsen for den gamle gård nogle minutter tidligere.

Svalegården

Engang hed den Mønsteds Gård og var en flot og statelig købmandsgård beliggende på Nytorv, hvor vi lige kom fra. Den blev i 1946 tilbudt Hasseris Sogneråd, fordi den skulle vige pladsen for en ny og moderne bygning, som skulle rumme Jysk Telefon. Inden var den blevet tilbudt Aalborg Kommune, som takkede nej.

Heldigvis takkede Sognerådet ja og genopførte gården midt i deres bydel, hvor den nu ligger og tager sig smukt ud, lige ved siden af Hasseris Kirke. Tænk om den stadig lå på sin plads i midtbyen i stedet for den grimme bygning, som i sin tid erstattede den, men skidtet kan vel flyttes igen, hvis de en skønne dag skulle få den idé.

Vi nød i hvert fald kastanjeløvet og solskinnet, inden vi sluttede af med at handle ind til aftensmaden, som nu står og snurrer. Jeg er sulten nu. Både på mad og bøger.

Du vil sikkert også kunne lide