7

Overskud

YndlingssæbenDer vaskes i dag. Jeg når næsten at glemme hvordan man gør, så sjældent sker det. Måske en anelse overdrevet, men tæt på sandheden alligevel.

For en måned siden, var normalen mellem 2 og 4 vaske i døgnet. Nu har jeg ikke vasket i en uge og endelig er jeg ved at ramme toppen af vasketøjskurvene og må i gang.

Det er meget anderledes og der har været et utal af gange, hvor jeg er kommet forbi vaskemaskinen og lige har villet fylde tøj i den, kun for at finde en halvslatten sok nederst i kurven.

Alexander fyldte meget. Det gjorde han på forskellig vis og en af de allermest markante, var mentalt. Jeg lytter fortsat efter hans åndedræt og tænker stadig i frokost til ham. Jeg hænger stadig i klokkeslet, masker og medicin, men det fortager sig langsomt. Han skal stadig fylde, deroppe i hovedet, men ikke længere fordi jeg skal dække hans behov. Nu skal han kun, fordi jeg har lyst til det.

Også mængden af vasketøj har mildest talt forandret sig og det er så konkret. Der er ikke længere hans spisestykker, som skulle vaskes hver eneste dag. Der er ikke længere hans tøj, sengetøj og veste til hjælpemidlerne. Der er kun resten af familiens tekstilforbrug at eksekvere og jeg skal love for, at det er tydeligt at se, hvem der trak vand herhjemme.

Jeg skal til at finde nye græsgange og det er vel i grunden ikke så skidt endda…

Du vil sikkert også kunne lide