15

Snerapport

Butikkerne er løbet tør for mælk, kød og brød. Købmanden har intet tilbage, så vi klarer os uden. Vi har brødet hjemme, kødet i fryseren og mælken må så undværes.

Ingen forsyninger er nået frem til butikken de sidste dage, men også kunder er det mildest talt småt med. Man går alene rundt i butikken og der hersker en nærmest uvirkelig stemning ved frysedisken.

Hjemme i haven står porten til himlen, eller i hvert fald porten til varmen og den er tiltrængt efter mange timer uden anden varme, end den kroppen producerer, når der slæbes igennem.

Porten til himlen

Oline har tumlet udenfor en times tid, men er nu også kommet ind igen. Det er svært at holde varmen, når det blæser, som det gør i disse timer.

Ikke nok med det er koldt, men hun mente også, at der var risiko for at fare vild, for alt har omtrent mistet konturerne og er blevet forvandlet til et stort, hvidt landskab uden ret mange synlige kendetegn.

Blødt overalt

Hun mener nu, at det er tid til kakao. Jeg tror, hun har ret. Det er tid til noget varmt og det kunne sagtens være kakao. Vi har remedierne, så hvorfor ikke lave en ordentlig kandefuld, så alle kan få varmen igen.

Udenfor ligger sneen ujævnt fordelt over hele haven. Nogle steder stikker græsset frem, mens driverne andre steder er mere end meterhøje. Det er et imponerende syn og jeg betages af naturens kræfter, mens jeg strider mig igennem driverne.

Sne overalt

Oskar lod sig lokke af udsigten til lidt sjov udenfor, men jeg grinte godt, da han skulle bevæge sig rundt og endte med at ligne en frø på land…

Oskar som frø

Han har været ude de sidste par timer, så det er måske ved at bekomme ham vel med al den sne. I hvert fald lader det til, at han har udviklet en sneteknik, som gør det tilstrækkeligt sjovt at deltage i sjov til, at han er der mere end 30 sekunder ad gangen.

Når varmen vender tilbage, vil jeg genoptage mønsterstrikken. Det varer vist et stykke tid endnu.

Du vil sikkert også kunne lide