19

God start

Mandag formiddag har været ren luksus med plads og tid til kaffe, langsomt bad og hygge, for jeg møder ikke før til middag. Arbejdsdagen slutter klokken 18, så det er ikke nogen lang dag, jeg om lidt tager hul på. Det gør ingenting.

Æblesky

Tiden er brugt både inde og ude. Jeg tager det roligt, for der er ingen grund til hast og jeg er ved at lære det. Ind under huden kryber erkendelsen.

Livet ser anderledes ud, end det gjorde for et halvt år siden og en af de mest markante forskelle er, at der er en stor portion daglig stress, som er forsvundet. Stress foranlediget af følelsen af utilstrækkelighed og frustration over ikke at kunne hjælpe og aflaste tilstrækkeligt. Det tager lang tid, at forstå den slags.

Jeg er ved at forstå det. Langsomt lærer jeg, at der faktisk ikke er noget, som haster. Langsomt opdager jeg, at det er i orden, at jeg venter lidt med at lave tingene, for der sker ikke store forandringer om et øjeblik. Det gælder ikke længere om at udnytte hvert eneste “gode” øjeblik optimalt, for der kommer ikke akutte behov, som skal dækkes. Der opstår ikke pludselig sygdom, tryksår eller andet, som vælter planer. Der er tid nok og en stabil hverdag. Jeg elsker hverdagen.

Jeg har altid elsket hverdagen. Jeg har i mange år haft alt for lidt af den. Nogle synes at dage, som ligner hinanden er noget kedelige. Jeg synes, lige nu, at de er en rigdom. Jeg lærer nyt hver eneste hverdag og det jeg lærer, er godt for mig, kan jeg mærke.

Jeg savner fortsat Alexander hver eneste dag. Jeg tænker på ham mange gange i løbet af et døgn. Jeg har dage, hvor jeg græder mere end jeg griner, men der bliver længere imellem dem og jeg finder nye kvaliteter ved det liv, som er ved at udvikles.

Jeg ville meget hellere ham, men jeg er taknemmelig over at opdage, at det er muligt at få godt ud af noget, som stadig føles frygteligt tungt. Jeg øjner masser af lys. Det er da en god start på en mandag, synes jeg.

Du vil sikkert også kunne lide