12

Gammeldags Rabarberkage

Her kommer så lige opskriften på en god, gammeldags rabarberkage, som nok skal få solsorten frem fra busken…

Gammeldags Rabarberkage

Allerførst skal du i haven – eller ned hos grønthandleren – og finde rabarberne frem. De små er de bedste, for de er knapt så “trevlede”, som de lidt større af slagsen. Portionen her rækker forøvrigt til ca. 6 personer.

Ingredienser:

  • 800 g rabarber
  • 1 vanillestang, flækket
  • 4 dl vand
  • 300 g sukker
  • 3 spsk Maizena eller kartoffelmel

Fremgangsmåde:

Rens og skyl rabarberne. Skær dem i små stykker. Kog rabarberne sammen med vanillestangen i vand til de er møre. Rør grøden igennem – der må gerne være frugtstykker tilbage i den – og smag til med sukker.

Udrør Maizena eller kartoffelmel i koldt vand. Kom jævningen i lidt ad gangen og jævn grøden under omrøring. Ingen bryder sig om klumper, som ikke er frugtstykker.

Lad grøden køle af. Når den er blevet kold, hældes den i en skål. Makroner smuldres hen over grøden – gerne et gavmildt lag – og til sidst toppes der med iskoldt flødeskum.

Det er ikke større videnskab, men det smager ualmindelig dejligt.

Du vil sikkert også kunne lide