5

Ærteblomstsucces

Hele konceptet med ærteblomster er og bliver en succes, som gentages år efter år. Det er nemt og er man flittig med saksen, belønner planterne gerne med en hav af konstant blomstrende skønheder, så det er bare med at bære indenfor.

Ærteblomster

Sorten i år er ikke bare duftende, men også gavmild med sine blomsterknopper. Den første blomst sprang ud, lige som vi rejste, men der er kommet mange til siden.

Planterne er fulde af bristefærdige knopper, som om et øjeblik vil indhylle terrassen i den vidunderligste duft. På køkkenbordet står en buket og i stuen endnu en. Hele huset dufter af den sommer, som ikke er her.

Ærteblomster allevegne

I år havde jeg planter i overskud, da jeg havde lavet de to “tårne”, som skulle stå på terrassen. Planterne smed jeg blandt andet ned i nogle pileflettede plantekasser, som står langs hegnet på terrassen. Nu vokser de med hast og sætter af til blomsterknopper. Det bliver smukt, når de endelig begynder at blomstre for alvor.

Der er også sat planter i hjørnerne af nogle af krukkerne på terrassen, så der er nu de forunderligste og eventyrligste hjørner med lange stængler med smukke blomster, som kravler og pynter helt og aldeles uautoriseret hist og pist. Ovre langs tørrepladsen, havde jeg åbenbart også sat et par stykker, for der er nu de yndigste, lyserøde ærteblomster, som forsøder ophængningen af vasketøj.

De er flittige og endda uden nogen som helst former for arbejde for mig. Den slags kan jeg jo godt lide.

Du vil sikkert også kunne lide