16

Smugstart

Grå morgen

Det er kold efterårsmorgen og i trods har jeg bare tæer. Det regner udenfor. Blæst er der også en smule af. Det efterårsrusker i træerne.

Indenfor er der morgenlys, stilhed og kaffe i kruset. Jeg har været i god tid. Ikke med min gode vilje, men med hostens, som har vækket mig klokken 5.17. Jeg havde absolut ikke planer om at vågne på det tidspunkt, men nogle ting bestemmer vi ikke selv og så var der den gode tid, som er så rar at have om morgenen.

Udenfor er himlen grå. Mørk, med masser af regn, der kun venter på at falde. I vindueskarmen står duftgeranierne. De fleste trives, men en enkelt rosengeranie nægter at lade sig kue indenfor. Så hellere smide bladene. Sådan må det så være.

Jeg strejfer bladene på ingefærgeranien og straks breder sig en frisk og helt speciel duft i hele rummet. Den blander sig med duften af varm kaffe og jeg tænder et stearinlys. Jeg elsker stille morgener med P4 i øret.

I eftermiddag starter weekenden. Hvis rygterne taler sandt, er der ikke meget godt vejr i vente, men til gengæld en del blomsterløg, som skal puttes i jorden. Det er vel bare på med regntøjet og så afsted og regn gør mig ikke det mindste, hvis bare blæsten vil holde sig af vejen.

Jeg tror det bliver en god dag. En efterårsdag, men en god dag. Jeg ønsker dig en af samme slags. Må du få en god start på weekenden.

Du vil sikkert også kunne lide