37

Distræt

Der er jo en grund til spørgsmålet…

– Hvornår skal du møde, Lotte?

– Jeg møder klokken 10.

– Hvornår sagde du, at du skal møde?

– Jeg skal møde klokken 10!

Der går lidt tid. Måske fem minutter, så er han der igen:

– Lotte… hvornår var det, du skulle møde i dag?

– Klokken 10!

– Så kan jeg godt lige tage din bil?

– Ja!

– Er du nu HELT sikkert?

Ja, men jeg kan godt lige ringe ind på kontoret og spørge!

Forleden morgen skulle hele familien ud af døren på samme tid. Oline og Kenneth er dem, som kommer af hus først, så jeg skynder mig at samle pakkenellikerne og smutter ud af døren, kun for at konstatere, at min bil er væk!

Efter 20 minutter kom Kenneth brødebetynget hjem. I mellemtiden har jeg fået ringet til arbejde, har forklaret dem, at jeg intet køretøj har og er nødt til at vente på, at Kenneth returnerer. Han har nemlig fuldstændigt overset det faktum, at han har en kone, som skal afsted på arbejde og har bare syntes, at det er så meget nemmere lige at snuppe min bil, da han skal afsted med Oline til skolen.

Den morgen nåede jeg en ekstra kop kaffe og fik givet en kollega dagens første grin. Jeg nåede også frem til min opgave til tiden takket være min trang til altid at være i god tid, så ingen skade sket, men altså…

Ind imellem finder jeg vores telefoner i køleskabet, i kurven med håndklæderne, inde på en hylde i klædeskabet eller på bænken ude i gangen (og en enkelt gang i fryseren). Uagtet mine forsøg på faste og indlysende pladser til nøgler, solbriller og pung, sker det meget ofte, at vi bruger tid på at lede og de ting kan med held findes samme steder som telefonen.

Jeg lever sammen med et distræt menneske. Jeg har forlængst vænnet mig til det og jeg tror, at jeg griner mere end gennemsnittet, for selvfølgelig kan man vælge at blive sur, når man står klar til at forlade matriklen, men ingen bil har at gøre det i, men man kan altså også grine ved tanken om det øjeblik, hvor det er gået op for manden, at han snuppede den forkerte bil. Det havde ikke været sjovt, kan jeg hilse og sige.

Det sker ikke for ham denne morgen ;-)

Du vil sikkert også kunne lide