13

Fascinerende billeder

Library of Congress har lagt en stor samling billeder til skue på Flickr. Det er en fascinerende samling historie, som ligger derude og man kan bruge meget lang tid på at grave i de mange billeder og samtidig få indblik i en tid, som forlængst er passeret, men også på Library of Congress’ egen side er der masser af historie at grave i, hvis man kan lide den slags.

Librabry of Congress præsenterer selv samlingen af farvebilleder på Flickr på denne måde:

Photographers working for the U.S. government’s Farm Security Administration (FSA) and later the Office of War Information (OWI) between 1939 and 1944 made approximately 1,600 color photographs that depict life in the United States, including Puerto Rico and the Virgin Islands. The pictures focus on rural areas and farm labor, as well as aspects of World War II mobilization, including factories, railroads, aviation training, and women working.

Jeg er meget fascineret af billederne. Mange af dem er arrangerede og en anelse kunstige, men der er også en stor samling, som giver indblik i leveforholdene for både høj og lav.

Bomuldsmarkarbejde

Billedet ovenfor er taget i 1941 og viser arbejdere i en bomuldsmark i White Plains, Georgia. De fleste af os kender historierne om sydstaterne og deres manglende anerkendelse af de mest basale menneskerettigheder, når det kom til en stor del af deres indbyggere. Billedet minder mig om, at det er bedre i dag, men også om, at der stadig lever mange sorte i sydstaterne med resterne af en svunden tid som konstant forhindring for fri udfoldelse.

Ku Klux Klan lever i bedste velgående. Der foregår fortsat masser af diskrimination i sydstaterne og der er lang vej endnu, før nogle af disse stater kan påberåbe sig, at de lever fuldt og helt op til vores opfattelse af ligeværd. Tankerne udsprang af et enkelt billede derinde. Der er billeder til mange flere refleksioner. Det er skønt.

Via Dalager

Du vil sikkert også kunne lide