8

Gaveregn

Når Visitsen kommer på besøg, er det aldrig tomhændet og denne gang er ingen undtagelse.

I den kæmpestore, sprængfyldte, enorme og uforståeligt tunge kuffert var der fantastiske ting og det slår aldrig fejl, hun ved lige hvad der falder i husets smag.

Mel og saft

Allerførst var der groft hvede- og speltmel fra Fru Møllers Mølleri.

Friskmalet på stenkværn står det klar til at forvandles til gode, sprøde og langtidshævede brød. Jeg glæder mig til at bage af det. I farten var der også blevet til den dejligste jordbærsaft, som dufter, så vi snart bliver nødt til at tage hul.

Det var nu slet ikke det hele, for der var også alt det hjemmelavede, som er det allerbedste jeg ved. Der var kirsebærrom…

Rom

Rommen er krydret med vanille og appelsin og den dufter himmelsk, men det sjoveste er, at jeg faktisk besøgte kirsebærrene, inden de var blevet til kirsebær.

Nu står de her i mit køkken og dufter helt og aldeles vidunderligt.

Mandler

Der er et glas gyldne mandler. Mandler druknet i hyldeblomstsirup…

Jeg er sikker på, at de vil klæde den modne Gorgonzola, som ligger oppe i køleskabet. I morgen skal de indvies. Jeg er nærig, så jeg holder den slags tæt ind til kroppen og har behændigt undgået at servere netop disse mandler og har i stedet budt på valnødder i anissirup, når lidt sødt trængtes. I morgen skal det være.

Hyldeblomst

Sidst, men ikke mindst, er der en flaske hjemmekomponeret hyldeblomsteddike, som skal klæde salaterne i tiden frem.

Jeg glæder mig til at tage hul på alle lækkerierne. Sikke et held, at Visitsen kom forbi, for hun er altid overordentlig gavmild. Uhm :-)

Du vil sikkert også kunne lide