92

Latte Baby Sweater

Så blev den helt færdig og den er blevet yndig og er ikke den sidste, som løber af pindene, for kombinationsmulighederne er uendelige, når vi snakker striber,mønstre og borter.

Latte Baby Sweater

Den er strikket på ingen tid og jeg er tilfreds med resultatet, men en smule klogere, end jeg var i går, da jeg startede fra en ende af og strikke intuitivt derud af.

Latte Baby Sweater

Raglanen er blevet akkurat, som jeg ønskede det, så den er der ikke noget at klage på, og ærmernes udtagninger, som jeg gerne ville have fordelt lidt mere nænsomt på pindene har vist sig, at passe fortrinligt, for jeg husker godt hvor vanskeligt det er med de små,bøjede babyarme.

Jeg valgte at skifte til frem og tilbage strik, da jeg nåede et stykke inden halsens afslutning, for babyhoveder er overraskende store.

Latte Baby Sweater

Der blev endelig hæklet en række kædemasker i kanten med to små løkker til knapperne, som sidder fint og sweateren kan vendes, som man lyster, så knapperne kan sidde på ryggen eller foran, som man synes.

Skulle du have fået lyst til at gøre mig kunsten efter, kommer opskriften lige her…

Latte Baby Sweater

Note: Jeg har strikket sweateren på en ærmepind nummer 3 og til ærmerne har jeg anvendt strømpepinde nummer 3 med en almindelig bomuldsgarn. Sweateren er en størrelse 0-3 måneder.

Bolen: På rundpind nummer 3 slår du 100 masker op i ønsket kontrastfarve (til den turkise kant) og strikker 4 pinde glat (ret på alle pinde, fordi du strikker rundt). På 5. pind strikker du vrang pinden hen og slutter så med 6. pind, igen i ret. Denne vrangpind på retsiden giver dig en rille, som senere vil give dig et pænt ombuk forneden på trøjen.

Nu skifter du til dine stribefarver og strikker striber i glat, 2 pinde i hver farve, 18 striber ialt. På næste pind starter du med at lukke 4 masker af, strik yderligere 42 masker, luk 8 masker af, strik 42masker og luk de sidste 4 masker af. Nu har du gjort klar til ærmerne, som skal monteres i de “huller”, som er opstået efter dine aflukninger.

Lad arbejdet hvile og start på ærmerne.

Ærmer: På strømpepinde nummer 3 slår du 44 masker op med din kontrastgarn (den turkise fra før) og strikker igen – på samme måde som med bolen – 4 pinde glat, en vrangpind og slutter så med endnu en pind glat. Skift til striberfarverne og strik striber på samme måde, som med bolen. Tag en maske ud på hver side af arbejdet, på hver 8. pind ialt 3 gange, så du nu har 50 masker. Fortsæt i glat til du har 18 striber. På næste pind lukker du de første fire masker af, strikker 42 masker og lukker de sidste 4 masker af.

Saml trøjen: Nu samler du bolen og ærmerne. Start med at flytte det første ærmer over på rundpindens venstre pind i “hullet” du sluttede med på bolen. Strik maskerne på ærmet (42 masker), strik de 42 masker fra bolen, sæt det næste ærme på i det næste “hul” på samme måde, som det første og strik maskerne på ærmet (42 masker), strik de sidste 42 masker på bolen. Nu er ærmer og bol samlet på én pind. Fortsæt i striber.

Ærmeindtagninger: Nu skal du lave raglanindtagninger til ærmer. Det sker på hver anden pind. Jeg gør det på følgende måde:

Strik 1 ret, strik 2 ret drejet sammen, strik 40 masker, strik 2 ret sammen, 1 ret. Dette er grundindtagningen, som naturligvis varierer med antal masker strikket mellem indtagningerne (først 40 masker, så 38, 36, 34 o.s.v.), men for at få en pæn raglan, er det vigtigt, at du får lagt indtagningerne pænt, så de følger trøjens ærmegab – derfor den drejede indtagning på den ene side og den almindelige indtagning på den anden side.

Du fortsætter bare i striber og med de angivne indtagninger på hver anden pind, indtil du har lavet ialt 9 indtagninger. Nu deler du arbejdet ved en skuldersøm og strikker frem og tilbage på pinden i glat mens du fortsætter med indtagningerne. Når du har lavet 14 indtagninger, er du færdig og afslutter med en kant i kontrastfarven, men denne gang strikker du først en pind ret, en pind vrang og derefter 4 pinde glat. Luk maskerne af.

Montering: Hæft ender og sy ærmegabene sammen. Buk den turkise kant i retrillen – den gør det næsten frivilligt – og sy den fast på bagsiden. Hækl kædemasker langs halsåbningen og husk et par løkker i luftmasker til knaphuller. Sy to knapper i.

Rigtig god fornøjelse.