92

Latte Baby Sweater

Så blev den helt færdig og den er blevet yndig og er ikke den sidste, som løber af pindene, for kombinationsmulighederne er uendelige, når vi snakker striber,mønstre og borter.

Latte Baby Sweater

Den er strikket på ingen tid og jeg er tilfreds med resultatet, men en smule klogere, end jeg var i går, da jeg startede fra en ende af og strikke intuitivt derud af.

Latte Baby Sweater

Raglanen er blevet akkurat, som jeg ønskede det, så den er der ikke noget at klage på, og ærmernes udtagninger, som jeg gerne ville have fordelt lidt mere nænsomt på pindene har vist sig, at passe fortrinligt, for jeg husker godt hvor vanskeligt det er med de små,bøjede babyarme.

Jeg valgte at skifte til frem og tilbage strik, da jeg nåede et stykke inden halsens afslutning, for babyhoveder er overraskende store.

Latte Baby Sweater

Der blev endelig hæklet en række kædemasker i kanten med to små løkker til knapperne, som sidder fint og sweateren kan vendes, som man lyster, så knapperne kan sidde på ryggen eller foran, som man synes.

Skulle du have fået lyst til at gøre mig kunsten efter, kommer opskriften lige her…

Latte Baby Sweater

Note: Jeg har strikket sweateren på en ærmepind nummer 3 og til ærmerne har jeg anvendt strømpepinde nummer 3 med en almindelig bomuldsgarn. Sweateren er en størrelse 0-3 måneder.

Bolen: På rundpind nummer 3 slår du 100 masker op i ønsket kontrastfarve (til den turkise kant) og strikker 4 pinde glat (ret på alle pinde, fordi du strikker rundt). På 5. pind strikker du vrang pinden hen og slutter så med 6. pind, igen i ret. Denne vrangpind på retsiden giver dig en rille, som senere vil give dig et pænt ombuk forneden på trøjen.

Nu skifter du til dine stribefarver og strikker striber i glat, 2 pinde i hver farve, 18 striber ialt. På næste pind starter du med at lukke 4 masker af, strik yderligere 42 masker, luk 8 masker af, strik 42masker og luk de sidste 4 masker af. Nu har du gjort klar til ærmerne, som skal monteres i de “huller”, som er opstået efter dine aflukninger.

Lad arbejdet hvile og start på ærmerne.

Ærmer: På strømpepinde nummer 3 slår du 44 masker op med din kontrastgarn (den turkise fra før) og strikker igen – på samme måde som med bolen – 4 pinde glat, en vrangpind og slutter så med endnu en pind glat. Skift til striberfarverne og strik striber på samme måde, som med bolen. Tag en maske ud på hver side af arbejdet, på hver 8. pind ialt 3 gange, så du nu har 50 masker. Fortsæt i glat til du har 18 striber. På næste pind lukker du de første fire masker af, strikker 42 masker og lukker de sidste 4 masker af.

Saml trøjen: Nu samler du bolen og ærmerne. Start med at flytte det første ærmer over på rundpindens venstre pind i “hullet” du sluttede med på bolen. Strik maskerne på ærmet (42 masker), strik de 42 masker fra bolen, sæt det næste ærme på i det næste “hul” på samme måde, som det første og strik maskerne på ærmet (42 masker), strik de sidste 42 masker på bolen. Nu er ærmer og bol samlet på én pind. Fortsæt i striber.

Ærmeindtagninger: Nu skal du lave raglanindtagninger til ærmer. Det sker på hver anden pind. Jeg gør det på følgende måde:

Strik 1 ret, strik 2 ret drejet sammen, strik 40 masker, strik 2 ret sammen, 1 ret. Dette er grundindtagningen, som naturligvis varierer med antal masker strikket mellem indtagningerne (først 40 masker, så 38, 36, 34 o.s.v.), men for at få en pæn raglan, er det vigtigt, at du får lagt indtagningerne pænt, så de følger trøjens ærmegab – derfor den drejede indtagning på den ene side og den almindelige indtagning på den anden side.

Du fortsætter bare i striber og med de angivne indtagninger på hver anden pind, indtil du har lavet ialt 9 indtagninger. Nu deler du arbejdet ved en skuldersøm og strikker frem og tilbage på pinden i glat mens du fortsætter med indtagningerne. Når du har lavet 14 indtagninger, er du færdig og afslutter med en kant i kontrastfarven, men denne gang strikker du først en pind ret, en pind vrang og derefter 4 pinde glat. Luk maskerne af.

Montering: Hæft ender og sy ærmegabene sammen. Buk den turkise kant i retrillen – den gør det næsten frivilligt – og sy den fast på bagsiden. Hækl kædemasker langs halsåbningen og husk et par løkker i luftmasker til knaphuller. Sy to knapper i.

Rigtig god fornøjelse.

Du vil sikkert også kunne lide

92 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Nikoline
  18. juni 2014 at 21:40

  Mange tak for din opskrift :)

  Jeg har lavet en lille sommer version af din trøje
  http://detkreativrodehoved.blo.....-lige.html

 • Avatar
  Svar
  Anne
  31. maj 2014 at 11:51

  100000 tak for en fin opskrift :-) Og for en dejlig blog :-) God weekend!!

 • Avatar
  Svar
  Kathleen
  27. februar 2014 at 21:50

  Hej Liselotte
  jeg har  begyndt  at strikke  siden oktober sidste år. Og nu skulle jeg lige prøve om jeg kan det her.  Men nu har jeg brug for hjælp.  Jeg har strikket bolen og to ærmer. Ærmerne har jeg strikket på 2 strømpepinde, men nu kom jeg lige i tanke om der skulle  strikkes på 4 pinde ? Jeg  kan nemlig ikke helt forstå, hvordan  man sætter bolen og ærmerne sammen. Jeg ved ikke om du kan forklare det på  en  anden mål. Jeg kan godt forstille mig, at det er ikke så nemt. Og  når man har alt på en pind, bruger du stadigvæk en på 40 cm ?
  På forhånd tak.
  Mange hilsner Kathleen

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   28. februar 2014 at 08:24

   Kære Kathleen, det er mange år siden jeg strikkede denne trøje og jeg yder ikke support på den, fordi det ville tage mig meget lang tid at sætte mig ind i opskriften igen. Jeg vil foreslå dig, at du finder en god veninde, som kan hjælpe :-)

 • Avatar
  Svar
  Stine
  14. februar 2014 at 13:52

  tak for svaret:-) jeg prøver mig frem…

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  14. februar 2014 at 10:14

  Kære Stine, det er fem år siden jeg skrev den gratis opskrift og jeg husker ikke, hvor mange centimeter trøjen var, så der må jeg foreslå dig, at du enten finder en anden opskrift og sammenligner med eller alternativt bare bruger din egen sunde fornuft :-)

 • Avatar
  Svar
  Stine
  14. februar 2014 at 07:19

  hej Liselotte. Er igang med at strikke trøjen, men strikker den ikke i striber, så kan du fortælle mig hvor mange cm du ca strikker inden du begynder at lukke til ærmerne? Synes ikke lige jeg kan regne det ud???

  tak for en skøn side…:-)
  kh stine 

 • Avatar
  Svar
  ingrid torp
  30. april 2013 at 09:02

  Hvor er den skøn, den lille raglantrøje -herlig farvesammensætning.
  Ingrid

 • Svar
  Zoom Zoom | Knitting My Day Away
  10. april 2013 at 04:37

  […] pattern is called Latte Baby Sweater and can be found on a Danish blog, it is only in Danish, those who don’t read it can at least enjoy the cute […]

 • Avatar
  Svar
  Anette
  6. november 2012 at 12:53

  Hvor er den fin! Lige sådan en opskrift på babybluse som jeg var på udkig efter. Min skal være i 2 grønne farver med rød kontrast, tror jeg; og så med en række elefanter forneden. Tusind tak for opskriften og for den inspiration og varme som altid stråler ud fra din blog.:-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. november 2012 at 16:58

   God fornøjelse med at strikke, Anette :-)

 • Avatar
  Svar
  Marianne Nielsen
  2. november 2012 at 11:54

  Hej er vild med din baby sweater. Men den er desværre en forkert størrelse.
  skal bruge en opskrift på 1år og evt. Opefter !,
  Kan du mon hjælpe mig med det ??
  på forhånd tak og en fed blog du har
  Mange hilsner fra Marianne  

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. november 2012 at 16:57

   Ja, det var jo ærgerligt med den forkerte størrelse, men du kan sikkert finde en, der ligner, ude på Google :-)

 • Avatar
  Svar
  amy
  25. januar 2012 at 23:17

  oh i agree! please please please will someone translate to english?

 • Avatar
  Svar
  Melissa Nystedt
  5. december 2011 at 04:32

  This is beautiful- please provide in English! I would buy it!

 • Avatar
  Svar
  lene
  5. juli 2011 at 19:30

  Dejlig lille trøje :-)
  Jeg lod mig inspirere af kanterne, som jeg synes er rigtig fine. Det blev til en lille trøje med firkanter og striber i et lidt tyndere garn. Den ligger i ravelry og hedder squares & stripes.

 • Avatar
  Svar
  Tomiko
  8. februar 2011 at 14:06

  Hello

  I got to your blog from this Flickr page. I love the sweater and was wondering if you have the pattern in English??

  Thanks!
  Tomiko

 • Avatar
  Svar
  Jennie
  23. januar 2011 at 04:15

  Hi –
  I speak only English – I love your Flickr photos. I have added some of them to my Pinterest boards – http://pinterest.com/jennieh/

  Jennie

 • Avatar
  Svar
  Jennifer
  6. august 2010 at 16:55

  Hi there! My grandma left me the same kind of crocheted granny square blanket. Do you know what that kind of granny square is called or where I could find a pattern in english? Thanks so much! It is beautiful :O)

 • Avatar
  Svar
  Marianne
  14. maj 2010 at 06:24

  Nå er jeg nesten ferdig med denne nydelige lille genseren, men så forstår jeg ikke helt slutten; “så deler du arbeidet ved skuldersøm og strikker frem og tilbake”. Hvordan gjør man det? Dette er min første genser så det er kanskje innlysende, men jeg klarer ikke å skjønne det:)

  Tusen takk for fin oppskrift!

 • Svar
  Cardigan til lillebror « Syslerier
  14. april 2010 at 09:58

  […] I blogpausen fik jeg strikket en cardigan til lillebror færdig. Grundopskriften er Liselottes Latte Baby Sweater og den er ikke meget mere end en str. […]

 • Avatar
  Svar
  Katrine
  30. september 2009 at 10:38

  nydelig genser, og oppskriften ser forholdsvis enkel ut også. har du forslag til hvordan jeg kan tilpasse den til en størrelse 12-18 måneder? eller vet du om andre som har gjort det og beskrevet fremgangsmåten?

 • Svar
  Glade striber «
  24. august 2009 at 20:22

  […] jeg helt at veje den. Men den er strikket af helt almindeligt bomuldsgarn, nede fra og op efter Liselottes anvisninger. Ærmerne er lavet lidt lange med et sejt hul til tommelfingeren eller bare til et […]

 • Svar
  Farverige striber «
  8. juni 2009 at 22:09

  […] og et enkelt ærme, så skal den samles og have raglanærmer. Udgangspunktet er opskrift fundet hos Liselotte på for længe siden. Men nu meldte garnet sig til projektet og jeg tror den bliver fin og fuld af […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. maj 2009 at 13:31

  Thank you, Bonnie and no, I’m sorry, but the pattern is only available in danish.

 • Avatar
  Svar
  bonnie Fletcher
  30. maj 2009 at 13:18

  the sweater is beautiful. is the pattern in English.
  Thanks.

 • Avatar
  Svar
  Ida Elisabeth
  28. maj 2009 at 21:19

  Tusen takk for et godt mønster!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  29. april 2009 at 16:42

  Synnøve, tak skal du have og dejligt, at du kan bruge opskriften :-)

 • Avatar
  Svar
  Synnøve
  29. april 2009 at 15:59

  Denne er bare så søt. Takk for at du deler mønster med oss. :smile:

 • Svar
  Synnøves krok » Blog Archive » Til en liten gutt / For a little boy
  28. april 2009 at 21:17

  […] mønster/sweater pattern:Latte baby Sweater av/by Liselotte […]

 • Avatar
  Svar
  Magiske pinnar
  9. april 2009 at 20:45

  Denne gensaren er berre kjempesøt! Takk for at du deler oppskrifta. Strikka denne som min første gensar, og det gjekk kjempefint, takk vere så godt skrive og forklart oppskrift frå deg.

 • Avatar
  Svar
  amy
  3. marts 2009 at 03:57

  this little sweater is gorgeous! i so wish i could read danish or that someone would translate to english :D

 • Avatar
  Svar
  Pia Leander
  9. februar 2009 at 19:33

  Dette er ikke en kommentar til trøjen,men en forespørgelse. Jeg mener at have set en Linus trøje på din hjemmeside tidligere,men kan ikke finde den nu! Er jeg forkert på den???. Hvis den har været der, havde du så også lagt opskriften ud??
  Tak for en inspirerende hjemmeside.
  Hilsen Pia

 • Avatar
  Svar
  Tina
  27. august 2008 at 15:41

  Hejsa.
  Hvor er den trøje da bare for fed. nu skal jeg på jagt efter alle mine rester. Så må jeg se om jeg kan lave den.

 • Avatar
  Svar
  siw
  6. august 2008 at 10:54

  Heisan. Endelig fant jeg en barnetrøye som jeg har lyst til å strikke . Takk for at du har laget en enkel og lettforståelig oppskrift.

 • Avatar
  Svar
  chantal
  9. juli 2008 at 11:46

  it’s very nice i would like knit it but i don’t understand
  have you got a translation?

 • Svar
  Stines Blog » Blog Archive » Nye udfordringer
  17. juni 2008 at 20:08

  […] mente sagtens, at jeg kan strikke Liselottes baby sweater, jeg er mere tøvende, men med kompetent hjælp går det nok. Og det gode ved str. babytrøje er […]

 • Svar
  Suk og Spas » 1. forsøg
  19. maj 2008 at 22:44

  […] af Lou og efter Liselottes opskrift, men ganske særlig alligevel. Udover farverne, er der nemlig det helt specielle ved […]

 • Svar
  about a girl » Blog Archive » Endelig færdig med projekt copy-cat :)
  15. maj 2008 at 21:22

  […] af Liselottes lille babysweater, fik jeg lyst til at prøve nye kræfter med strikkepindene, og nu har mit slid båret en slags […]

 • Avatar
  Svar
  Marianne G Hansen
  18. april 2008 at 18:32

  Har en lille rettelse tror jeg. Når man strikker raglanen skal der på første indtagningspind da kun være 36 m mellem.

  Ellers er den lige-ud-af-landevejen at strikke.

  Tak for opskriften.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. april 2008 at 18:42

  Helene, dejligt at læse, at du kan lide den :-)

 • Avatar
  Svar
  Helene
  11. april 2008 at 18:38

  Sikke dejlig trøje. Er snart færdig med den første. Håber snart jeg kender en der venter sig……..

 • Svar
  Fru Nielsens Hverdag » Blogarkiv » Jeg er IKKE gravid,
  11. april 2008 at 11:45

  […] fik lyst til at prøve, da jeg så Liselottes søde baby-sweater. Samtidig fik jeg lige prøvet at strikke en raglan, det har jeg faktisk aldrig prøvet før, […]

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2008 at 10:54

  Selv tak, Lou :-)

 • Avatar
  Svar
  Lou
  10. april 2008 at 10:36

  Aaaarh… Ok! :) Intet virkede logisk for mig i forhold til det med hver side, når skidtet jo er rundt – men måske dette her gør, hehe… Det er ikke sådan at være strikke-novice! Men det er hyggeligt, og jeg håber, det lykkes til sidst. :)

  Tak for hjælpen. :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. april 2008 at 22:08

  Lou, du laver udtagningerne i begyndelsen og slutningen af pinden. Lav udtagningen en eller to masker indenfor kanten. Det er det nemmeste og ser pænt ud :-)

 • Avatar
  Svar
  Lou
  9. april 2008 at 21:43

  Kære Liselotte,

  Jeg har (noget nybegynder-kækt, hehe..) kastet mig ud i projekt babytrøje, men er nu stødt på et lillebitte problem… De der ærmeudtagninger, hvor på pinden skal de være? Skal man tage en maske ud, lige når man starter på en ny pind og så på modsatte side – eller skal man strikke 1/4 af pinden, lave en udtagning, strikke halvdelen, lave en udtagning og strikke den sidste 1/4?

  Det er ikke sådan, når man nærmest aldrig har strikket andet end lige ud, hehe…! ;)

  Håber, du, Liselotte – eller andre strikkekyndige – kan hjælpe mig. :)

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Berries Baby Sweater
  5. april 2008 at 11:57

  […] er skåret over samme læst, som Latte Baby Sweater. Det er lige ud ad landevejen og et fint strikketøj at sidde med i pauserne på job, så den er […]

 • Avatar
  Svar
  Lou
  3. april 2008 at 16:06

  Øhm…. for sådan én so mig, der dårligt strikker (hehe…) – og da slet ikke intuitivt ;) – men som alligevel har lyst til at prøve kræfter med projektet… hvilket garn skal man vælge? Sådan noget helt almindeligt bomuldsgarn eller..?

  Og også fra mig stort tak til Liselotte for inspiraion og en dejlig blog! :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. april 2008 at 08:55

  Tak Dorte – du har helt ret og det er rettet. Det er det her med at strikke intuitivt og synes at alting er indlysende. Tak for lån af dine øjne :-)

 • Avatar
  Svar
  Tusindfryd/Dorte
  3. april 2008 at 08:15

  Hej Liselotte.

  Jeg tror der er en fejl i ærmeerne. Du skriver “tag en maske ud på hver 8. pind 3 gange” – det skal vist være “tag en maske ud på begge sider af midten her 8. pind, ialt 3 gange” – så kommer det også til at passe med maskeantallet.

  Ellers fin lille opskrift.

 • Avatar
  Svar
  Rikke
  2. april 2008 at 21:08

  Ej, hvor er den bare så fin. Min søn ville være så fin i den. Meeen det er vist lidt for stor en mundfuld for den grønne strikkepige ; )

 • Svar
  Slagt en hellig ko… » Hvordan samler man…
  2. april 2008 at 19:35

  […] er jo svært kæk, når jeg lige smider en opskrift ud i æteren, for jeg strikker mere intuitivt end jeg strikker opskriftsrelateret. Jeg føler, sanser, springer […]

 • Avatar
  Svar
  Nielsdottir
  2. april 2008 at 18:41

  Så må jeg også hellere delurke – med et tak for inspiration/et spark til at komme i gang med så sød en trøje, og en lille opfordring til Tina Larsen, hvis hun da læser med, og alle andre aalborgensiske strikkere/hæklere:

  Inde på Caféministeriet i Aalborg er der strikkecafé den tredje mandag i hver måned kl. 20. Vi er 10-20 stykker hver gang, vi strikker på mange forskellige niveauer, og selvom der ikke er nogen undervisning er alle utroligt søde til at hjælpe en begynder ud over rampen og i gang med næste mundfuld strik. Skriv til ficzhSNABELAhotmailPUNKTUMcom , hvis der skulle være nogle flere spørgsmål.

  – og et undskyld til Liselotte, for sådan at hijacke kommentarerne med sådan en reklame.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. april 2008 at 18:32

  Tusinde tak for alle jeres søde kommentarer – og jo, Susan – det havde jeg glemt, men det er tilføjet nu, takket være dine åbne øjne :-)

 • Avatar
  Svar
  Susan
  2. april 2008 at 18:20

  Supersoed troeje. Desvaerre kender jeg ingen babyer.

  Under montering, har du ikke glemt at du bukker den turkise kant om – haefter du den ikke fast paa vrangsiden?
  – jeg kunne jo ikke lade vaere med at laese opskriften alligevel!!!!

 • Avatar
  Svar
  Lena
  2. april 2008 at 18:16

  Så glad jeg ble når jeg så at du hadde lagt ut oppskrift!! Tusen takk:o) Genseren er helt bedårende, nydelige farger; helt herlig!

 • Avatar
  Svar
  Tove
  2. april 2008 at 17:31

  Hejsa – hvor er den flot og tusind tak for opskriften, jeg vil prøve den, tror det skal blive til “mine” små somaliske børn, som jeg ser som frivillig i en mødregruppe i Dansk Flygtningehjælp, det bedste jeg kan forestille man, at bruge fritiden til.
  Mange hilsner – Tove

 • Avatar
  Svar
  Catherina
  2. april 2008 at 17:07

  Hey:-) Mig som aldrig har tid til at kommentere med to små børn i huset, og lige pt. midt i madlavningen – men Laura er ude med farmand, og lillebror sover, så jeg måtte lige forbi i en ledig stund. Og så ser jeg denne fuldstændig fantastiske trøje! Den er jo aldeles vidunderlig? Helt alvorligt, tager du ikke imod bestillinger??? Sådan en sag ville jeg RIGTIG gerne eje til Magnus:-) Hmmm…tænk over det, holder øje:-) Ha en skøn aften…Mange hilsener Catherina

 • Avatar
  Svar
  Peter
  2. april 2008 at 17:00

  He he , begrebet hønsestrik får en ny betydning her ;-)

 • Avatar
  Svar
  Anette B
  2. april 2008 at 16:33

  Det er en rigtig sød og flot trøje. Du ER jo en lynstrikker. Det er fantastisk du kan lave en trøje så hurtigt :-)

 • Avatar
  Svar
  Anne Dyrholm Stange
  2. april 2008 at 16:23

  SÅ sød :-)

  Jeg elsker stribet bomuld, men det ved du jo, og når farverne så er som disse, ja så bliver det bare endnu skønnere…

 • Avatar
  Svar
  Hviid
  2. april 2008 at 16:03

  Hvis jeg nogensinde får en lille baby, bliver den nød til at have den trøje, så den vil blive klædt i design af Liselotte… (glæder mig allerede)

 • Avatar
  Svar
  Irene
  2. april 2008 at 15:50

  Liselotte, nogle gange så får du mig bare til at smelte! I dette tilfælde er det på den der mørk chokoladesmeltemåde …

  AIIIIH, hvor er den lækker!

 • Avatar
  Svar
  Hege
  2. april 2008 at 15:49

  Genseren er utrolig søt, og tusen takk for at du gidder legge ut oppskrift. Jeg holder på med jakken din, – og er veldig spent. Jeg strikker den i alpakkaull, men har ingen anelse om den vil passe meg. Jeg valgte strs L, – så får vi se. Fortsettelse følger.

 • Avatar
  Svar
  Randi
  2. april 2008 at 15:43

  Ja, jeg synes bare så vældig godt om farverne at jeg kunne tænke mig sådan en Baby Sweater i Randi-størrelse :-D

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  2. april 2008 at 15:28

  Skøn stribet trøje, nu mangler der vist kun en lille lækker baby med den helt rigtige duft, som kan puttes i trøjen og tæppet :)
  Dejlige farver og dygtig strikker…

 • Avatar
  Svar
  Bodil L.
  2. april 2008 at 15:03

  Tak for opskriften til den lille trøje. Trøjen er bare skøn, med den frække blå stribe. Jeg går straks igang med at trøjen. Vi har lige fået et lille barnebarn for 3 uger siden, så størrelsen er jo perfekt ;-) tak.

 • Avatar
  Svar
  Helle K.
  2. april 2008 at 14:27

  For søren hvor er den sød og fin :) Det er rigtigt, det du siger med, at hovedet er større end man tror ;) Jeg elsker den turkise kant.

 • Avatar
  Svar
  Irene Aagaard
  2. april 2008 at 14:18

  Yndig trøje og søde farver – må straks strikke èn :-)

 • Avatar
  Svar
  Hoppestrikka-Tone
  2. april 2008 at 14:17

  Tusen takk for flott oppskrift. En kjempesøt genser. Du er utrolig flink til å sette sammen farger!!
  Nydelig babyteppe også!

 • Avatar
  Svar
  Lene
  2. april 2008 at 14:09

  Liselotte, du har fået mig ud i nogle værre tanker! Jeg sad her og ønskede mig en lille bitte lækker baby, det er jeg for gammel til! Så kom jeg til at tænke på børnebørn, det er mine børn for unge til ! jeg må ha fundet nogle andre babyer, for den trøje er bare så lækker.
  Tusind tak fordi du gider at dele med os andre :-)
  Ha en dejlig dag :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina Larsen
  2. april 2008 at 14:03

  Hej, Liselotte – og tusind tak! Det var lige det svar, jeg havde håbet på – hverken for lidt eller for meget :-) Jeg vil glæde mig – og tror osse bare, jeg går i gang med den – hvor svært kan det egentlig være… går det helt galt må jeg da kunne støve ét eller andet strikkekyndigt (og meget tålmodigt) familiemedlem op, jeg kan få til at plante sig ved siden af mig, mens jeg fumler….
  Og igen: Tak for en super blog!

 • Avatar
  Svar
  Rikke Skovbakke
  2. april 2008 at 13:58

  Hej Liselotte,

  Også en mere eller mindre anonym blog-beundrer ligesom Tina. Jeg er nærmest blevet afhængig – skal altid lige se, hvad du nu har gang i. Nå, også fra mig en stor tak for opskriften. Vil pröve mig lidt frem. Er også en absolut håndarbejdsamatör, men det var faktisk dig, der overhovedet fik mig i gang, da jeg så det smukke hæklede sengetæpp, du lavede for noget tid siden. Mit sengetæppe er endnu ikke færdigt – det tager nok et par år – men det er da blevet til et par halsklude i löbet af vinteren. Nu vil jeg pröve den lille sweater. Tusind tak for inspirationen, både til håndarbejde og til livet.
  Mange hilsner
  Rikke (hende med julekortene til Tyskland, der kom tilbage til dig igen :o))

 • Avatar
  Svar
  Jette
  2. april 2008 at 13:28

  Du er da bare vild hurtig, ikke noget under at armene ind i mellem ikke kan holde til både strik og arbejdsliv .
  Tak for opskriften, den kommer naboens store runde mave til gode. Go’ dag til dig.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. april 2008 at 13:27

  Tusinde tak for alle jeres søde kommentarer :-)

  Annette, du strikker vist ligesom mig… sådan lidt intuitivt, så jeg siger bare ja,sådan gør du bare ;-)

  Tina, nej, det er ikke en strikkeskole, men jeg anser det nu alligevel for rigtigt dejligt, når nogen gider kommentere, som du gør, for det giver mig lejlighed til at stramme op og rette til :-)

  Jeg vil prøve at rette teksten i opskriften lidt og se om jeg kan finde billeder af samling af ærmer og bol, så jeg kan forklare det lidt nærmere. Jeg skal gøre mit bedste :-)

 • Avatar
  Svar
  Frk. Vestergaard
  2. april 2008 at 13:24

  Tusind tak for opskriften. Så mangler jeg bare en baby i omgangskredsen, jeg kan strikke til. Min yngste er vist desværre for stor. For den er jo skøn den trøje

 • Avatar
  Svar
  Ulla V.
  2. april 2008 at 13:18

  Sikke en luksus…..mange tak!

 • Avatar
  Svar
  Elisabeth
  2. april 2008 at 13:16

  TUSIND tak for opskriften! Den skal på pindene så snart jeg lige finder det rigtige garn! :)

 • Avatar
  Svar
  Tina Larsen
  2. april 2008 at 13:07

  Hej, Liselotte. Jeg har aldrig skrevet til dig før og er faktisk helt beklemt ved at gøre det, fordi det jeg egentlig BURDE skrive var, hvor stor fornøjelse jeg har af at følge med i din blog, der ekstremt fornemt formår at holde sig lige nøjagtig på den rigtige side af skillelinjen mellem det personlige og private. Det er virkelig godt gået!
  Men i stedet er jeg bare irriterende, fordi jeg er sådan en amatør-AMATØR strikker, der bare så gerne VIL kunne strikke bare lidt mere end vanter og halstørklæder og derfor synes, at lige netop dén dér opskrift var noget for mig, fordi du beskriver det så fint, men hvor der så bare liiige er et par ting, jeg simpelthen ikke kan få ind i knolden.

  Du skriver: “På rundpind nummer 3 slår du 100 masker op i ønsket kontrastfarve (til den turkise kant) og strikker 4 pinde glat (ret på retsiden, vrang på vrangsiden)” – jeg spørger: Man strikker altså frem og tilbage – ikke rundt? Og så skal man vel bruge 2 rundpinde?

  Du skriver: “Nu samler du bolen og ærmerne. Start med at flytte det første ærmer over på rundpindens venstre pind i “hullet” du sluttede med på bolen.” – jeg spørger: Jamen, hvordan?? Jeg kan ikke visualisere det – man flytter jo (i mit hoved….) masker fra strømpepinde (altså rundt-…) over på noget, der ‘går ligeud’…. flytter man alle ærme-maskerne over, eller beholder man nogle af dem på strømpepindene? Og hvorfor skal man starte fra venstre, altså dér, hvor man sluttede – så er det (igen i mit hoved…) lige som om, det går ‘baglæns’… suk..

  Og så skriver du (dejligt kækt :-) ) : “Nu er ærmer og bol samlet på én pind. Fortsæt i striber.” Jeg spørger: Jeg ser igen noget for mig, jeg ikke kan få til at passe: Ærmer fra strømpepinde samlet på én lang rundpind… hvordan?

  Jeg håber ikke, du tænker aarrgggh… og at det jo ikke er nogen strikkeskole for dummies, det her – og det ER det jo heller ikke, men jeg tillader mig at prøve at spørge alligevel, fordi jeg håber på, der sidder nogle knolde-hoveder ligesom mig selv rundt omkring, der egentlig godt KAN strikke, men som liiige mangler de der sidste idiot-instrukser, før de kan komme igang….

  Hvis nu ikke du orker at svare – og jeg kan godt se, det kan være svært på skrift… – så har jeg et forslag: Næste gang, du laver sådan én, ku du så ikke tage et billede af processen – eller bare der, hvor du har samlet ærmer og bol?
  På forhånd tak for svar – hvilket som helst :-)

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  2. april 2008 at 13:03

  AHA!!! Vidste jo at der var en forklaring – TAK :-)

 • Avatar
  Svar
  Syersken
  2. april 2008 at 12:53

  Ååå så nydelig, flotte farger.

 • Avatar
  Svar
  Annette
  2. april 2008 at 12:49

  Tusind tak fordi du deler – den er straks printet ud!
  Hvis den skal være lidt større, kan man så bare slå lidt flere masker op, strikke den lidt længere inden ærmerne og lave flere indtagninger, eller skal der mon en mere kompliceret tilretning til?

 • Avatar
  Svar
  yt
  2. april 2008 at 12:47

  Jeg siger mange tak for opskriften.
  Får helt lyst til bare at lave en, der kommer jo nok en der kan bruge den engang. Fedt du deler med os der ikke bare lige selv laver en opskrift ;)

 • Avatar
  Svar
  Anni
  2. april 2008 at 12:44

  Tusinde tak Liselotte. Så mangler jeg bare opskriften på den lille, søde trøje (på dansk eller tysk).
  Kh fra mormor in spee fra Wien

 • Avatar
  Svar
  anni
  2. april 2008 at 12:41

  Hej Liselotte. En rigtig dejlig trøje du har strikket, nu får jeg lyst til en bette nuser, at putte i den,og med min fremskredne alder, er det en alvorlig sag. Men mine yngre fætre og kusiner yngler.Så deres de små nusere, kommer i en “Liselotte kreation”.

  !000 tak for opskriften, og rigtig god dag til dig og dine.Kh Anni.

 • Avatar
  Svar
  Bodil
  2. april 2008 at 12:34

  Imponerende – bare sådan ud af hovedet…

 • Avatar
  Svar
  Lotte
  2. april 2008 at 12:29

  Hvor ER den bare lækker! Ville ønske, jeg var lige så ferm med pindende som du, men det bliver ikke til meget i den boldgade her på matriklen.

 • Avatar
  Svar
  Hanne P
  2. april 2008 at 12:28

  Kære Liselotte Tusind tak for opskriften. Du er en engel ! Stod lige og manglede sådan en bette opskrift. De venligste strikkehilsner fra Hanne P.

 • Avatar
  Svar
  Annemette
  2. april 2008 at 12:23

  fantastisk smukke, og uventede farver

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. april 2008 at 12:22

  Strømpepinde fordi jeg så kan strikke “rør” og undgår sidesømme i ærmerne. Rundpinde er alt for store til at rumme det lille antal masker og jeg vil gerne undgå sidesømmende i noget så småt :-)

 • Avatar
  Svar
  Pernille
  2. april 2008 at 12:02

  Arj – nu skal jeg være dum igen igen :-(

  Hvorfor strømpepinde?? Er det ikke sådan en fire-fem pinde uden “stopper” i nogen af enderne?? Hvorfor så ikke bare almindelige pinde?? Eller findes der “strømperundpinde”? ;-)

  ARGH – HJÆÆÆÆÆLP Liselotte :-)

 • Byd gerne ind