6

Dronning Loanas mystiske flamme

Jeg kan godt lide at læse Umberto Eco. Jeg har i et år haft Dronning Loanas mystiske flamme liggende. Bogens titel talte ikke til mig. Bogen mangler forøvrigt de første 16 sider. Der var nok af gode grunde til at lade den blive inde i bogskabet.

Nu skulle det være…

Hvilken gave at få foræret, fordi jeg tager mig sammen. Jeg har kun smagt på bogen foreløbig. Sølle 64 sider inde i den, er jeg solgt, for sproget skaber konstant glædesbobler, som eksploderer og efterlader smagen af jordbær med fløde. Ordene kærtegner min hjernebark og jeg er helt og aldeles fortabt.

At bogen mangler de første 16 sider stemmer godt overens med hovedpersonens hukommelsestab. Den tresårige antikvarboghandler Bodoni vågner op i en hospitalsseng med en særlig form for hukommelsestab. Han kan huske historiske begivenheder, videnskabelig fakta og det meste af verdenslitteraturen, men han har glemt alt om sin familie og sin barndom. Lidt af en udfordring, men, åh så skønt han fortæller. Jeg er allerede lidt forelsket i ham. Og Umberto. Og Umbertos hjerne. Selvfølgelig.

Jeg elsker murstensromaner. Denne her er omtrent sådan en. Der er heldigvis over 400 sider endnu.

Du vil sikkert også kunne lide