6

Bare lidt ilt, tak

Hjem! Ud! Luft! Nu!

Det eneste der gik gennem mit hoved for et øjeblik siden…

Man kan jo i grunden godt dø af iltmangel. Uden problemer.

Luk mig inde og jeg bliver helt stille og utilpas, men luk mig inde i et rum, som er alt for småt og ganske uden ilt i løbet af bare ti minutter og jeg bliver helt og aldeles febrilsk. Ukoncentreret. Bed mig så sidde i det rum tre timer og se mig udvikle hovedpine, blive indebrændt og småsur. Irritabel er vist ordet.

Så er det godt at komme hjem og komme ud i haven. Ikke store forhold med meget udsyn, men illusionen er tilstrækkelig. Jeg får det straks bedre. Jeg kan trække vejret. Panodil må holde hovedpinen i skak, til jeg engang i eftermiddag har fri for alvor.

Jeg ville ønske, at arbejdsdagen havde bragt mig ud i landskaberne. Derud, hvor lyset er et andet og luften frisk. Derud, hvor pladsen er rigelig. Så ville jeg måske være heldig at kunne sidde på bænken hos ham her med et krus varm kaffe og bare være stille med en udsigt til verdens ende. Kun et øjeblik. Inden verden gik videre. Det gad jeg godt.

Nu sidder jeg her og jeg kan trække vejret. Man skal vel heller ikke bede om for meget. Bare lidt ilt, tak.

Du vil sikkert også kunne lide