7

Godmorgen

Ingen frost endnu

Først kaffe…Først blev kaffen brygget, så den kunne trække på køkkenbordet, mens jeg gik ud i haven, for at konstatere, at vi er sluppet med skrækken. Der har tilsyneladende ikke været frost i nat, som de ellers kalkulerede med i går, så der skulle være en chance for at hente endnu en buket Dahlia indenfor, inden sæsonen er slut.

Det er ikke fordi der er generende varmt derude og slet ikke i en sok og en t-shirt, som er grebet i farten, men jeg kan lide at smutte derud hver eneste morgen, trække morgenluften ned i lungerne og fornemme dagen. Den bliver smuk i dag, er jeg sikker på.

De første af træerne er ved at være nøgne. Træernes kroner afslører grene, som er vokset i løbet af en sommer, som ikke har givet meget sol til mennesker, men masser af grokraft til planter og det varer ikke længe, før vi igen skal klippe toppen af de stynede træer i skellet.

Om et øjeblik er der ikke mere at høste derude, men der er stadig lidt brombær at hente sammen med de sidste blomster og krydderurter.

Indenfor venter kaffen. Huset er sirligt og det eneste der venter, er lidt vasketøj og ellers masser af tid til hygge og ellers lige det vi kunne have lyst til. For Oline og Kenneths vedkommende er det stadig en varm dyne, men jeg er klar til at tage hul på lørdagen, så om et øjeblik, når kruset er tomt, vil jeg finde brusebadet. Når jeg kommer ud igen, må solen gerne skinne.

Du vil sikkert også kunne lide