16

Noget måtte ske…

Der måtte ske noget efter sådan en dag med lediggang, så jeg tog gummistøvlerne på, kurven over armen og gik ud i sensommerhaven.

Der dufter fantastisk derude. Muld og frugter blandes til en skøn duft af spirende efterår og da jeg nåede ned til æbletræerne, duftede der helt fantastisk dejligt af modne, søde æbler.

Oskar var selvfølgelig med. Han elsker, når vi skal i haven. Han synes, det er det rene eventyr, når vi tager en tur ned i hjørnet af grunden, som efterhånden kun kan betegnes som vildt. Når han kan gå på opdagelse i det høje græs, er hans lykke gjort, så der er blevet snust allevegne.

Det tog ikke lang tid at fylde kurven. Jeg tog kun, hvad jeg skulle bruge i køkkenet efterfølgende, men det er rigdom at kunne gå ned i egen have og hente frugter, når man trænger. Jeg elsker, at vi har de sødeste, sprøde spiseæbler hængende dernede. Æbler kan man aldrig have for mange af. De kan anvendes til så meget forskelligt.

Resten af æblerne får lov til at hænge lidt endnu. De falder ingen steder, så længe det ikke blæser for meget og de holder sig allerbedst, når de får lov.

På vej tilbage gennem haven kunne jeg konstatere, at den er allermest frodig lige nu. Det hele strækker sig i velvære og mine Dahlia blomstrer for fuld kraft sammen med de sidste rester af sommerfuglebusken og de nyligt rosa Sankthansurt. Sommerfuglene elsker stadig det hele, så der er fortsat liv nede i bedet.

Det var improvisation fra start til slut, da jeg gik i gang med æblekagen. Sådan lidt på slump og hylden hen. Lidt økologisk rørsukker, kanel strøet rundhåndet, lidt mel, en smule havregryn og en nævefuld hakkede mandler blev blandet med smeltet smør, så det endte som en krummedej, der kunne strøes hen over æblerne, som nu var forvandlet til både.

Jeg regner med, at toppen ender med at karamelisere, æblerne suger sødt og vanilleisen kommer til at fuldende.

Bagefter snuppede jeg lidt ekstra æbler og godt med løg, for lysten til æbleflæsk fik kvalmen tidligere i dag ikke bugt med. Nu ryger kagen i ovnen og æbler og løg på panden. Sikke en gourmetaften vi holder os herhjemme ;-)

Du vil sikkert også kunne lide