9

Japanske fristelser

Aftenen er tilbragt i hjørnet af min seng. Puder og bløde tæpper har været følgesvende sammen med kaffe og de japanske bøger. Åh, som de er skønne. Der er mange fristelser i dem. Mange ting, som jeg med sikkerhed kommer til at forsøge mig med.

Selvfølgelig kan jeg ikke læse japansk, men jeg kan improvisere og jeg kan – nu hvor jeg mobiliserede tålmodigheden til at sætte mig ind i det – læse og anvende diagrammer, så der er masser af muligheder også i japanske håndarbejdsbøger.

Flere har bedt mig skrive hvilke bøger jeg har købt. Det er der ingen idé i, for det er så forskelligt, hvad vi kan lide og faktisk køber jeg i blinde, når jeg køber på den japanske Amazon. Bøgerne er til gengæld så billige, at jeg tør satse. Tilmed skal så siges, at jeg aldrig nogensinde har modtaget en japansk håndarbejdsbog, som jeg ikke øjeblikkelig har forelsket mig i. De er ualmindelig dygtige og laver ting, som falder i min smag. Det er ikke sikkert, at de ville falde i din, derfor ingen titler.

Skulle du alligevel have lyst til at forsøge dig, er her et herligt sted at blive en lille smule klogere. Måske finde du noget, som du har lyst til at forsøge dig med.

Ann, en af mine trofaste og gavmilde læsere (helt fra Vancouver faktisk) sendte et herligt link til en engelsk vejledning i oversættelse af japanske strikkebøger. Den ligger lige her – og tusinde tak for den, Ann :-)

Du vil sikkert også kunne lide