28

Hvordan er det lige man gør?

Oline og jeg er alene hjemme. Det hygger vi os vældigt med. Vi savner med anstand og nyder i stedet, at vi kun er to, der skal blive enige om menuen, hvem der skal have den gode ende af sofaen, hvor skabet skal stå og alle de andre ting, man skal have konsensus omkring, når man er en familie.

Kenneth er på forkant med tingene og sender et “Der ligger kylling i køleskabet” af sted, inden han bevæger sig ud i verden. Den er fin, tænker jeg. Oline tænker en Curry. Jeg har bare overset én ting. Det er en friskslagtet, økologisk og HEL kylling, som ligger derinde og glor på mig, da jeg endelig får mig svunget op til madforberedelser.

Jeg laver sjældent mad. Jeg er kommet helt ud af træning og hvor pinligt det end er at indrømme, så har jeg ikke haft en hel kylling i hænderne de sidste femten år, så det…

Til mit store held ringede mor, mens jeg stod midt i grøntsagsnitningen. Jeg fik spurgt hende, hvad man gør med sådan en svend og uden at miste ansigt, kan jeg nu servere helstegt kylling om 1½ time.

Du har bare af at holde din mund, hvis du møder Oline, for jeg har stadig omtrent heltestatus og den ville ikke holde længe, hvis hun vidste, at jeg er så elendig i et køkken, at en hel kylling kan gøre mig perpleks. Jeg er simpelthen blevet både madblond og madblind. Det kan gå ned ad bakke for enhver…

Du vil sikkert også kunne lide