20

Snedrømme

Mens maskerne glider af pindene sidder jeg stille og drømmer om Sverige, sne og vinter, som jeg husker den fra min barndom. Der er ikke meget vinter i Danmark. Der er nærmest bare gråt, vådt og temmelig lunt for årstiden eller er der? Måske er det bare sådan vinteren bliver fremover i Danmark? Grøn vinter.

Jeg er en af dem, som elsker sneen. Jeg kan lide fornemmelsen af frost og hvide landskaber.

Jeg kan lide, at Danmark omtrent går i undtagelsestilstand, når vi rammes af massivt snefald. Jeg synes også, at det er besværligt, men jeg kan, når alt kommer til alt, rigtigt god lide sneen og jeg savner den en lille smule, men jeg er lige så glad for sommer, hede og varme, lange dage, så vi er faktisk ved at være der, hvor jeg drømmer mere om forår end om vinter og sne, når solen pludselig skinner smukt ind gennem vinduerne.

Alligevel kan jeg godt sidde og drømme om snefnug fra en tung himmel, snemænd i haven og snelygter på rad og række. Jeg drømmer om gåture i knirkende sne og frostbidte kinder. Jeg drømmer om ødegård i en tyst skov, brændeknuder, der skal bæres ind fra en snevejrsdækket stabel, stille drys af sne og lange aftener med gode bøger, plaid og varm te. Jeg drømmer vist bare om lidt vinter hentet hos naboerne, for her må foråret gerne komme. Lige med det vuns.

Du vil sikkert også kunne lide