8

Forvandlingsfnug

Verden er som forvandlet. Det her sne er helt uvant og en sjælden dejlig overraskelse, for jeg elsker sne. Den falder så tæt, at det er svært at se til enden af vores korte, blinde vej og der er ingen tvivl, det er tøsne. Man bliver drivende våd, når man vover sig udenfor.

Træerne bliver smukke i sådan et vejr. Grene tynges til jorden af sneen, som giver eventyrstemning. Aldrig så snart er Kenneth kørt, før sneen er i gang med at slette alle spor. Der går ikke mange minutter, så kan man slet ikke se, at han holdt her, lige foran hoveddøren, for et øjeblik siden.

I haven har alting fået lyddæmper monteret. Der er helt stille. Kun en sagte knirken fra mine gummistøvler røber, at Oskar og jeg er derude. Vi bliver våde. Rigtigt våde, men ikke mere våde, end vi ikke er til at drive ind igen. Oskar gider godt jagte snebolde, den tosse, så det fordriver vi lidt tid med, inden vi finder indenfor i varmen igen.

Nu sidder jeg og nyder, at mit hus er hult og varmt. Jeg tænker, at Oline gerne gider en kop varm kakao med flødeskum og så venter lidt mere tid i sofaen. Jeg strikker petroleum i lange ribbaner. Det er dødkedeligt, men resultatet bliver godt, så jeg fortsætter ufortrødent, mens jeg nyder, at vi absolut ingenting skal. Det er jo weekend. Nej, jeg har ikke glemt det, selv efter en uges ferie.

Du vil sikkert også kunne lide