11

Dagsforæring gi’r energi

Jeg fik lige en uventet fridag i morgen. Ikke sådan at forstå, at den er gratis, men den er uventet, for jeg har ikke været opmærksom på, at jeg har vagt i den kommende weekend. Nu har jeg også en opgave. Og fri i morgen, som erstatning for den lørdag, som kommer til at stå i arbejdets tegn.

Sådan en fridag udløser lige lidt ekstra energi, for pludselig kan jeg bedre overskue, at bruge det meste af dagen på praktiske ting. Det hele sker i hjernekisten, men en søndag skal altså også indeholde timer med ingenting, hvis jeg skal synes, at den er en “rigtig” søndag og når der er udsigt til en mandagsfri, er det ligesom nemmere at gå i gang med alle de projekter, jeg sagtens kan finde på at ignorere.

Glassene fra helvede er sådan et projekt. Smukke, kæmpestore glas, som plejer at stå med bloklys og pynte i et mørkt hjørne af stuen. De er en foræring fra en kær veninde.

Bloklys holder temmelig længe, hvis man glemmer at tænde dem, men sjovt nok har støv og skidt ingen respekt for den slags, så det lægger sig, som en tung dyne og efterlader glassene temmelig ynkelige.

Sådan har det længe været med glassene her. De trængte i den grad til en vask, men de er store og tunge og mit køkken er indrettet efter kompromismetoden, så egentlig er køkkenbordet en anelse for højt til mig og det giver en ubekvem stilling ved vasken. Dette kombineret med albuer, som er alt andet end samarbejdsvillige har gjort glassenes vask til et af de projekter, som længe er blevet ignoreret.

Jeg lider ikke af rengøringsvanvid. Nærmest det modsatte. Nu tog jeg mig lige sammen. Det gjorde en forskel, skal jeg love for. Det er lige så de skinner.

Da jeg var færdig med glassene, snuppede jeg lige køleskabet. Det er fyldt med lange og indviklede sætninger. Stine forærede mig en stak magnetiske ord i sommer og de har været til sjov og spas længe, men nu blev de pillet ned én for én, så jeg kunne komme i bund. Bagefter var der lige opvaskemaskinen. Så kom turen til skabene og hylderne og…

Nu gider jeg ikke mere. Jeg gider vist kaste mig over appelsinerne fra torvet. Sikke en portion friskpresset appelsinjuice de kan forvandles til og energien det kan give, kan jeg godt bruge. Oline har udfordret mig i Wii Fit og jeg tror, vi snupper lidt skihop og en hulahopring eller to. Jeg må hellere komme i gang.

Du vil sikkert også kunne lide