12

Der er gået forår i ham…

Jeg når kun ind af døren, så står han der med bedende øjne og uudtalte ønsker, som er så uopsættelige, at han slet ikke lader mig lande, før han er klar til at sende bønner i min retning.

Inden jeg er nået ind i køkkenet, står han allerede klar med logrende hale foran havedøren.

Der er i dén grad gået forår i Oskar.

Oskar elsker foråret

Han kan slet ikke holde ud, at han skal være inde. Han vil ud! Ikke for at tage på springtur, men for at sidde på kanten af træterrassen med udsyn ned over resten af haven, mens han suger solens stråler til sig, som var det de sidste, han nogensinde fik lejlighed til at nyde. Han kan ikke holde ud, hvis døren til haven er lukket og piber konstant, mens resten af familien er klar til at sælge ham, fordi han har tigget konstant hele dagen.

Jeg forstår dem. Jeg forstår også ham. Solen skinner, der er lunt og dejligt på terrassen, så om lidt vil jeg lukke døren op for trehundredeogfemogtyvende gang i dag. Lukke foråret ind. Uhm.

Du vil sikkert også kunne lide