12

Forårskulleren griber om sig…

Det er ikke kun Oskar, der kan mærke foråret. Jeg kan også. Jeg er fristet til en plads i solen, men der er stadig ikke helt varmt nok til, at jeg vil sidde derude i lang tid. En kop kaffe kan man nu sagtens tillade sig at nyde derude, så det har jeg gjort, siddende midt i en lun forårssol og med sweater på, så der blev ikke taget nogen chancer, men hvor jeg dog elsker denne tid med åbne døre, begyndende udeliv og forventningen om sol, sommer og liv i haven.

Forårstegn

I plænen er der små forårsbebudere. Ikke i orden, men spontant og anarkistisk og det kan jeg lide, så denne hvide krokus står midt i ingenting og gamle blade fra efteråret og er så smuk.

Ved siden af er et lille stykke med Scilla. Ikke mange, men tilstrækkeligt mange til man får en fin fornemmelse af deres sarte skønhed, når de får lov til at stå i flok.

Scilla i plænen

Jeg elsker Scillaen. Sådan er det bare…

Da jeg står med næsen i plænen, får jeg øje på abrikosen og husker, at den egentlig skulle være beskåret kraftigt dette efterår. Vi fik det ikke gjort, men…

Abrikosen

– bedre sent end aldrig, så nu er den befriet for størstedelen af sine knopper. Det gør lidt ondt at fjerne den ene knopsvulmende gren efter den anden, men jeg ved, at det er nødvendigt for abrikosens fortsatte overlevelse. Da jeg er færdig, tager jeg de afskårne grene med indenfor og lader dem stå i en vase. Om lidt springer de ud med nogle af de smukkeste blomster, man kan forestille sig.

Kejserkroner

Lige ved siden af abrikosen starter mit staudebed. Det er stadig uendelig trist, men der er liv. Kejserkronerne er godt på vej og vil som det allerførste springe ud lige om lidt. Mit håb har været, at deres udtalte løglugt kunne holde mosegrisene ude af bedet og det ser faktisk ud til, at det er lykkes. Jeg har haft fred for grisene, men nu invaderes bedet i stedet af den famøse dræbersnegl. Jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på alle de slimede bæster, der skal komposteres denne sommer.

Når jeg bevæger mig længere nordpå i bedet og smutter rundt om hjørnet, finder jeg juleroserne. De er ved at være på retur, men det gør dem ikke mindre smukke.

Juleroser

Juleroserne er taget med fra Kildeløbet i Husum, som var vores sidste opholdssted, inden vi endte heroppe i Nordjylland. I haven dér havde jeg et stort, tæt bed med juleroser. Da vi flyttede, havde jeg åndsnærværelse nok til at tage nogle planter med herover. De har bredt sig og fylder nu et temmelig stort stykke af mit bed. Måske er FOR stort stykke, men jeg nænner ikke at flytte dem og så må sommerens staudebed altså afgive pladsen til de sølle rester af blade, der står tilbage i de næste mange måneder.

Juleroser

Juleroserne plejer at komme med indenfor. Jeg tager dem ind i små portioner, for de holder kun ganske kort tid, inden de nikker med hovederne og lægger sig til at dø. I år har ingen været indenfor og jeg er pludselig blevet klar over, at det har en ganske bestemt årsag. Jeg forbinder dem med Alexander. Det var noget han og jeg havde sammen, når tiden endelig kom for at tage dem ind i vaserne. Måske kan jeg næste år…

Lysten til at rode i jorden kommer helt af sig selv, men jeg lader være. Jeg trækker indenfor igen og glæder mig i stedet til, at jeg snart får tid til at tage livtag med bedene, så de er helt forårsklar. Det er jeg nemlig.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  eliz
  4. april 2009 at 13:42

  Så deilig at det våres hos deg, jeg skal nemlig en tur til København i slutten av mai. vi er tre venninner som skal ta fly over og bli i to dager. Liker bloggen din, og falt for den heklede gardina di med alle fargene. Jeg har funnet en oppskrift på disse rundingene her i et svenskt hekleblad. Ha en god påske:) eli

 • Avatar
  Reply
  Elisabeth
  3. april 2009 at 19:57

  Våren kommer tydeligvis mye mye tidligere i Ålborg enn her i Larvik. Så mange flotte vårtegn du viser fram. Takk!
  Her ligger haven full av snø fortsatt. Jeg priser mildværet og solen som varmer og skuffer snøen utover i håp om at den skal smelte fortere. Jeg gleder meg til å begynne å klippe bort vissent kvast og glede meg over de nye grønne skuddene som kommer.
  Gleder meg til tur til Århus rett etter påske. Regner med å nyte og prise våren sånn litt på forskudd.
  God helg i København og riktig god påske!

  Mvh Elisabeth

 • Avatar
  Reply
  Annepålandet
  2. april 2009 at 19:16

  Skulle så gjerne hatt litt dansk forår her også – men dessverre, her er det fortsatt vinter. Til helgen skal vi av sted og se datteren kjøre skirenn – og det er ikke en gang årets siste….

  Scilla er en av mine favoritter også. Du tar så flotte og skarpe blomsterbilder – bruker du stativ? (Jeg håper jo å få tatt noen blomsterbilder jeg også – sånn litt uti mai-juni…..8-) )

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. april 2009 at 18:53

  Karin J, tak for tippet – jeg har faktisk afprøvet det engang… og det virkede på nogle af blomsterne :-)

  Fisker, det er bare så dejlig en årstid, er det :-)

  Sifka, jeg så shorts tidligere i dag. Så står verden snart ikke længere, tænker jeg sure, gamle prut ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sifka
  2. april 2009 at 18:39

  Det er skønt med alle de piblerier, der er myldrer frem. Tænk, jeg fornemmede bare ben, da jeg var ude og rende, men du har ret, det er nok lige lidt for tidligt. Men snart:)

 • Avatar
  Reply
  fisker & fernández
  2. april 2009 at 18:01

  Du har helt ret, lyset, lugten og fornemmelsen af, at nu er det kommet og saa bare den foelelse det giver at se det hele springe ud, den slaar alt :-D

 • Avatar
  Reply
  Karin J
  2. april 2009 at 17:59

  Hej Liselotte
  Når du igen er klar til tage Juleroser med indendøre, skal du gøre følgende for at få dem til at holde i vaserne i fuld stilklængde
  Skær 2 gang (på kryds) 3 – 4 cm op i stænglen, og du vil opleve at de fleste gange holder de som almindelige blomster, ( en enkelt kan smutte)
  Jeg har i min vindueskarm stående en buket, den er fra i mandags, ikke en eneste er faldet.
  Hilsen Karin J

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. april 2009 at 17:44

  Lene, de juleroser er så smukke – og specielt, når de arrangeres i en skål, så man rigtigt kan se deres smukke hoveder. Til næste år så… :-)

  Ella, det er SÅ dejligt, når man kan komme ud, men selvom hjørnet her også er lunt og godt, så tør jeg altså ikke. Jeg gider ikke, at nakken gør knuder på grund af kulde og træk, for jeg får så frygteligt ondt :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  2. april 2009 at 17:39

  Uhmmm – skønne billeder af lovende dage, Liselotte.
  Du er nødt til at komme her forbi til noget kaffe og solnydning. Du ved at vores solkroge er lune og gode længe før andres. Jeg har siddet ude i bare arme og holdt varmen.

  Og så er det jo nu at jeg har en blå scillagræsplæne. nu – nu – nu er det forår :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  2. april 2009 at 17:32

  Liselotte, jeg har netop taget juleroser ind og lagt dem i en skål, som Irene foreslog :-)

  Det er så dejligt derude, men det er lumsk endnu.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. april 2009 at 17:23

  Fisker, der er SÅ dejligt udenfor i dag og de næste dage skulle komme til at ligne. Desværre er jeg ikke hjemme til at nyde dem, men min hunde- og huspasser, hun kommer til at stornyde. Jeg er omtrent misundelig, selvom mit program faktisk er fyldt med gode oplevelser, men der er ikke meget, der slår et dansk forår :-)

 • Avatar
  Reply
  fisker & fernández
  2. april 2009 at 17:20

  Dejligt at laese, nu hjaelper det paa deroppe. Det ser ud til at foraaret er praktisk talt lige om hjoernet :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)