4

Torsdagsklar

Morgenture i haven er noget af det bedste ved denne årstid. Op når uret ringer, ud under bruseren og bagefter en kop kaffe, mens jeg forgæves prøver, at få mig til at ligne et menneske. Imens kører P4 i baggrunden og holder mig opdateret med de lokale nyheder og trafikmeldinger. Bagefter finder jeg dagens tekstiler og så er det endelig tid til morgenens friske indslag, en tur udenfor. Nogle gange med det i følgeskab med Oskar, men denne morgen gloede han bare fornærmet på mig, da jeg åbnede døren til Olines værelse, hvor han gemte sig under dynen. Jeg kan heldigvis godt selv og der er nye iagttagelser hver morgen.

Denne morgen kan jeg konstatere, at Dronningebusken er ved at springe ud. Det er tidligt. Normalt er det sådan, at mor har hele fornøjelsen af den, for vi rejser præcis, når den plejer at springe ud i uge 26, hvor vi plejer at starte sommerferien.

Dronningebusken

Jeg tænker efter en ekstra gang og er sikker. Den plejer først at springe ud for alvor, når vi rejser. Det er hel fire uger før tid. Det er underligt, men det giver mig håb om, at jeg når at nyde jasminen i år, for det samme gør sig gældende for den. Den springer ud og indhylder haven i vidunderlige dufte, når vi plejer at være på ferie. Det er den rene spild, siger mor, for hun har ingen lugtesans, men i år når jeg måske at nyde den. Vi får se.

Valmue og Lupin

Jeg går ned til stauderne. Kæmpevalmuerne er jo på vej og jeg har én, som længe har stået på spring. Måske er det i dag… men nej, den sparer stadig på krudtet, men er dog væsentlig mere åben, end den var i går. Det kan da umuligt tage mange flere dage, inden jeg har den mest fantastiske blomst til at pynte dernede. Der er kaskader af blomsterknopper, så der bliver virkelig smæk for skillingerne, når valmuerne endelig beslutter sig for at folde sig ud.

Lupinerne er også ved at være klar til at springe ud. De tager farve nu og vokser lidt hver eneste dag. Det hele har fart på, så nu mangler jeg bare, at vinden lægger sig og solen kommer frem for alvor. Det må meget gerne ske til weekenden, hvor jeg drømmer om grill, haveliv og spil på græsset, når Annemette og Heidi kommer hjem.

Endnu flere valmuer venter

Forude venter en lang dag. Først arbejde og bagefter tolkemøde. Mødet afsluttes med fælles spisning, så det bliver sent, inden jeg igen kan vende hjemad, men indholdet af dagen er alt sammen noget, jeg glæder mig til at deltage i.

Min bil? Den skal til vurdering i dag. Jeg er meget spændt. Måske jeg snart er kørende igen. Det ville ikke gøre det mindste, men inden er jeg er helt klar til at indtage verden. Den ligger jo derude og venter.

Du vil sikkert også kunne lide