19

Uden mening

"Grædemuren"

Her er et billede af Grædemuren som nogle af vi lokale kalder de sidste, sørgelige rester af Kvægtorvet. Jeg turde ikke gå over og slå hovedet ind i væggen, for det lader til, at bygningen skal klare endnu en vinter uden tag og jeg vil nødig være årsagen til det totale kollaps, som venter lige om hjørnet efter snart fire års forfald i stedet for den lovede, smukke renovering, som efterhånden er ved at have lange udsigter.

Bygningen ligger ved siden af Nordkraft og lige foran pladsen (omtrent, hvor jeg står), som skal rumme Musikkens Hus, som angiveligt skulle være færdigt i overgangen 2012-2013. Det hele ligger med udsigt til havnen og jeg endte der, fordi jeg efter dagens Kommunikation og Udvikling trængte til frisk luft og udsyn og ofte finder den slags nede ved havnen.

Jeg deltog i undervisningen med åbent sind. Jeg var aktiv. Jeg bidrog. Også med grin. Jeg nåede også at kede mig, fordi jeg havde hørt det hele mere end én gang før. Sådan er det jo og det kan ikke være anderledes, når man skal indrette en undervisning, som ikke er kommet i stand ad frivillighedens vej, men i stedet er pålagt. Udgangspunktet for ny læring spænder vidt både hvad angår motivation og ikke mindst vidensfundament, så opgaven synes helt umulig og underviseren måtte da også indrømme, at der var nogle af os, som ville blive “tabere” i forsøget på at tilrettelægge et forløb, som tåler både varierende basisviden og stor udskiftning i deltagerne (dette gælder samtlige moduler/emner der udbydes).

Nogle deltagere/sygemeldte stopper, fordi de vender tilbage til deres arbejdsplads. De afløses af andre sygemeldte, som venter i kulissen på en plads i forløbet. Som nyankommet skal man også med rimelighed kunne forvente at skabe mening af den undervisning, man tilbydes, så gentagelser af tidligere undervisning/begrebsafklaring må nødvendigvis forekomme hver gang, der er nye på holdet. Det kan der så i teorien være hver eneste uge.

Jeg forudser en lang række gentagelser for de, som kan se frem til nogle uger/måneder i det regi og jeg finder det vanskeligt at forene med kommunens teori om, at det giver god mening og ny energi for os at deltage. Det giver absolut ingen mening. Overhovedet. For mig altså… eller alle de andre, som kun hviskende tilkendegav deres foragt og frustration af angst for at miste sygedagpengene.

Du vil sikkert også kunne lide