10

Søndagssyssel med farver på

Der er dømt en blanding af hygge, praktiske opgaver og ombygning, murværk og bordplader i dag.

Ind imellem er der tid til at kigge efter uld til nye idéer. Lidt uld. Ikke meget. Bare så meget, så jeg kan komme i gang med en ny idé. Langsomt.

Jeg kigger på mange farver. Jeg elsker farver. De er en del af mit levebrød og jeg er god til dem. Vi er gode venner og jeg er udstyret med intuition og flair for instinktivt at vælge de farver, som leger smukt sammen. Det er en gave. Når man ikke har den, kan man heldigvis sagtens finde redskaber, som kan hjælpe, når man skal bevæge sig ud i den sjove og udfordrende leg det er, at finde kulører til et eller andet projekt.

Det er godt at have en grundlæggende forståelse for farvecirklens muligheder for at skabe kontrast, sjov og ballade. At vide, hvad der klæder og ikke klæder er en del af fundamentet og det er nødvendigt at kende til valør og forstå, hvorfor det er en af de vigtigste faktorer, når man arbejder bevidst med farver.

Jeg arbejder sjældent bevidst, men altid intuitivt. Min grundlæggende farveforståelse er på plads. Så bliver der mening med fri leg og det bliver oftest både tilfredsstillende og smukke resultater, når jeg går i gang.

Valør. Grin bare, men kan man ikke gennemskue det begreb og bruge det, bliver det aldrig helt rigtigt. Aldrig helt smukt og harmonisk. Aldrig sådan helt igennem lækkert. Valør er den absolut, som skal være på plads, hvis resultatet skal stå mål med anstrengelserne.

Jeg skriver meget mere om farver lige her. Der er masser af gode tip til eksperimenter med farver enten på strikketøjet, væggene i hjemmet eller din blog. Sjovt, dét er det altså. Jeg lover det :-)

Du vil sikkert også kunne lide