19

Find en farve

Jeg har indenfor den sidste tid fået et par forespørgsler på tips til farver, når man gerne vil ændre lidt på udseendet på sin weblog.

Jeg er ingen ekspert og der findes masser af muligheder for at matche farver ude på nettet, men når man skal finde farver til sjov og leg, kan inspirationen findes tusinde steder og et godt tip kunne være i et af de billeder, som i farveholdning tiltaler dig.

Vi har alle nogle yndlingsfarver. Farver, som gør os glade, giver os ro eller det modsatte. Vi ved det også godt, for bliver vi præsenteret for forskellige farver, ved vi ganske udmærket hvilke af dem, som vi kan lide, men det kan være svært, når vi pludselig skal sætte ord på farverne. Prøv at finde et billede, som du umiddelbart kan lide farveholdningen i og se så, hvor mange farver det gemmer på.

Jeg har prøvet at gøre det enkelt, med få farvenuancer, men mulighederne er uendelige, hvis man gider lege lidt med mulighederne.

Billederne er åbnet i et grafikprogram, som har Eyedropper Tool (den lille pipette i værktøjslinien) og så er jeg ellers bare gået i gang med at hente farverne. Når du fører eyedropperen hen over billedet, vil den hente de farver, som du peger på med værktøjet. Det er ikke svært, bare sjovt :-)

Sommer

Sommerfarver

Her er det sommerfarver. Jeg har fremhævet nogle enkelte fra billedet, men kunne sagtens have hentet grå nuancer, flere gule og med sikkerhed også en skrappere blå, men eksemplet er kun givet, for at du kan få en fornemmelse af, hvor mange farver der gemmer sig i billeder.

Farverne er meget forskellige. Det er selvfølgelig også muligt at hente masser af farver indenfor samme familie, hvis det er hvad man er ude efter:

Sneenglen

Vinterfarver

Her har Oline stået model til en omgang vinterfarver. De er meget smukke, synes jeg og hver og en af dem, er at finde i billedet.

Det er klart, at eyedropperen ikke er nok. Man må også selv have en god portion farvesans, for at finde netop de farver, som klæder hinanden, men det er sjovt at lege med og der er uendelige muligheder, når man først går i gang.

Har du et billedbehandlingsprogram med eyedropper tool, kan du altså hente farverne direkte ind i dit program og dermed begynde at bruge dem med det samme. Hvis ikke eller hvis du ikke er sikker på din farvesans, kan du ty til nogle af de mange gratis og rigtigt gode muligheder, der er at finde ude på nettet.

Her er en meget nem lille sag, som sagtens kan mixe dine farver på et sekund eller to. Prøv den og bliv overrasket over de smukke resultater.

Der er også denne Color Wizard, som sagtens kan foranledige en time eller to, når man først kommer i gang.

Den sidste jeg vil præsentere er Color Shemer, men jeg vil gætte på, at der findes mange andre gratis steder, hvor du kan lege med farver i timevis.

Stine kommer med forslag til endnu et sted at lege. Color Hunter gør faktisk det, jeg demonstrerer ovenfor, men ganske uden din medvirken. Smart :-)

Jeg håber ovenstående giver dig lyst til at lege med farver. Der findes nemlig ikke noget bedre :-)

Du vil sikkert også kunne lide