20

Skak og så en smut om Le Mont Saint Michel

Kenneth har introduceret Oline til skak. I to timer var de stille. Helt stille. Kun i starten blev der givet få og velmente instruktioner. Siden var der stille, så man kunne høre et af de utallige græsstrå ramme gulvet i vognen…

I dag har vi været nede for at se havet og stranden. Lad os sige det, som det er. Vi er ikke imponerede. Nok nærmere lidt undrende overfor de malende beskrivelser af “kun 200 meter til stranden”, for nok er der sand, men strand…?

Vi er vist heller ikke helhjertede campister, men vi gi’r den en skalle og vi gør vores absolut bedste. Vi er private og ikke vilde med naboer, man kan lugte. Armsved og cigaretter er helt naturlige følgesvende, når man er franskmand på campingplads, har vi kunnet konstatere. Vi ved også nu, at der er grund til at være taknemmelig for at have eget, uforstyrret privatliv, når man skal det, alle mennesker skal. Vi kan lide at bade, hvor der ikke er så fugtigt, at det er umuligt at trække tøj på kroppen efterfølgende på grund af fugtmodstand og vi kan lide, at man holder ting, hvor de hører til. Vi troede, at franskmænd var lidt sirlige. Troede! Så siger vi ikke mere.

Vi bliver klogere for hver dag, vi er af sted. Mest på os selv. Det er ganske udmærket. Vi er vist lidt mageligt anlangt. Det er ingen skam, men upraktisk, hvis man er på tur, som vi er i disse dage. Vi er også glade for de stille steder. Som den forrige plads ved Vers. Ah, ro og fred.

I morgen river vi teltpælene op endnu en gang. Det gode og sjove ved denne ferieform er, at man kan lige præcis det på fem minutter, så det udnytter vi.

I morgen vil vi se Le Mont Saint Michel. Sidste år nåede vi det ikke. I år gør vi. Bagefter har vi et godt øje til en overnatning på et af de lokale Chateauer i smukke omgivelser og med fri adgang til den omkringliggende park og natur. Det gider vi gerne og vi krydser fingre for, at der er stille, roligt og helt igennem kedeligt og ikke fyldt med Klovnen Arnaud, en dj, som spiller firser-hit natten igennem og en vandrutsjebane, som har åbent til efter midnat. Måske kommer vi bare de helt forkerte steder. Måske…

Du vil sikkert også kunne lide