15

Vi fandt et slot!

Så var vi omkring Le Mont Saint Michel. Smukt, men helt og aldeles umuligt at færdes i på denne årstid, så det er bare absolut kun en gentagelse værd på en helt anden årstid. Så er det til gengæld også en fantastisk oplevelse, er jeg sikker på. Små, smalle, brostensbelagte og stejle gader fører til toppen af øen og jeg gik derop. Fandeme! Med mine trælse, usamarbejdsvillige ben, men stædighed belønnes nogen gange. Sikke en udsigt, men den får du ikke her. Du får bare lige et kig til det, vi svedte tran for at nå, nemlig toppen…

Bagefter ville vi egentlig på Creperie, men det gik i ged, fordi vi ikke orkede alle de mennesker og forsøgte at snige os udenom. Så vi kørte… og kørte… og beundrede marsk og kvæg, landsbyer og duftede til den normanniske sommer, som smøg sig ind af de åbne vinduer.

Fart er der ikke meget af, når man kører med hus på ryggen, men det passede os fint. Vi blev enige om at alle orkede at køre op omkring Bayeux. Nu er vi her. Vi har fundet Paradis eller i hvert fald noget, som ligger tæt på.

Vi bor på slot. Eller vi bor i slotsparken. Det er under store, gamle træer med lyden af fuglestemmer fra morgen til sen aften, hvor ugler tager over og tuder, mens slotsuret slår et slag for hver halve time, vi indtager. Ud af vores tagvindue er der udsigt til trækroner og vi må bruge slottets fiskedam og i øvrigt bare benytte alle faciliteter på stedet.

Selv slottets vaskeri er charmerende. Om aftenen er her helt stille og kun lyden af de børn, som spiller bold ude på plænen foran slottet. Når de går hjem er her helt stille. Ah, som det er en fryd og fornøjelse.

Bayeux ligger mindre end 10 kilometer herfra. I morgen er der marked, kan vi huske. Mon ikke vi lige skal ind forbi? Jeg tror det. Her bliver vi i nogle dage. Det er ren og uforfalsket nydelse ligegyldigt hvilken vej man vender. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide