5

Château de Martragny

Fra besøget på den berømte klippeø, hvor man tilsyneladende går som sild i tønde, tog vi bilen i ed og kørte nordpå i adstadigt tempo. Da vi nåede op omkring bestemmelsesstedet og egentlig kørte helt derude, hvor krager ikke engang kan finde ud, lå der pludselig en Lidl. Jo, der lå en Lidl. Midt i en rundkørsel og uden andet liv i miles omkreds. Det var en mulighed for at handle mælk og andre små fornødenheder, inden vi forhåbentlig fik os indlogeret på slottet og selvom Lidl ikke er favoritbutikken herhjemme, så overgav chaufføren sig ved udsigten til at skulle i gang med at jagte alternativer.

Det tog ikke mange sekunder at finde de småting, vi manglede og herefter var det retur til bilen og lade Åse bestemme det sidste stykke vej. Der var ikke langt. Højst 10 kilometer. Da vi drejede om hjørnet, mødte dette syn os…

Vi var ankommet til Château de Martragny. Et B&B (de udlejer 4 værelser oppe på slottet) og campingplads i ét.

Receptionen havde lukket klokken 19, men vi fandt personale ovre i restauranten, som bad os finde et ledigt sted – og var vi ikke tilfredse med det, når vi vågnede næste dag, kunne vi snildt finde et andet. “Viser det sig, at det hele er optaget, lægger I jer bare oppe på alléen“, var den sidste besked, inden vi gik på jagt.

Du har set vores lejr, så det eneste jeg egentlig vil er at anbefale stedet…

Stedet er fuld af charme. Omgivelserne er utroligt smukke og stilheden, som alle respekterede, mens vi var der, er et dejligt alternativ til de livlige campingpladser vi kom fra – men det fordrer selvfølgelig, at man kan lide stilheden. Den er påkrævet og forventet her.

Der er masser af plads til børn. Der er smukke legepladser, pool og familiefodbold hver eftermiddag klokken 17, hvor alle der gider, møder op på plænen foran slottet. Der er frisbee, fodbold, badminton, bordtennis og hunde. Der er sjov og ballade. Der er også respekten for de rammer, som slottets ejere har udstukket. Derfor er der så dejligt at være.

Slottet ligger kun ti minutters kørsel fra Bayeux centrum, så det er ingen sag at bruge det som udgangspunkt for alle de mange seværdigheder, der findes i området. Der er ikke langt til invasionsstrandene, Caen eller Le Domaine de la Flaguerie, hvorfra Kenneth hjemførte ualmindeligt velsmagende Calvados Hors d’Age, som er mere end tolv år gammelt og aldeles fortryllende.

Nå ja… og så har de den mest charmerende fiskedam, jeg længe har set. Sikke fornøjelse vi havde af den, men det ved du jo allerede.

Mine varmeste anbefalinger til Château de Martragny. Prøv det, hvis du kommer på de kanter eller skynd dig at komme på de kanter, så du kan prøve det :-)

Vil du se flere billeder fra slottet, kan du gøre det lige her.

Du vil sikkert også kunne lide