11

Jeg holder af lørdagen

Der er ingen tvivl længere. Det er sensommer. Birketræet smider sine små, brune efterårsbebudere; halerne, som opløses i millioner af små, klæbende stjerner. De er overalt. De trænger ind gennem sprækker og mellem træværk og tekstiler. De flyder på overfladen af alt vådt. De er allevegne.

På terrassen er det tydeligt, at vi nærmer os de sidste sensommeruger. Sommerblomsterne er på retræte og det er ikke udelukkende deres skyld. Også jeg forsømmer nu. Jeg pusler ikke længere. Jeg nipper ikke, vander ikke og bruger ikke plantetid derude længere.

Jeg drikker kaffe derude og nyder morgener som denne, hvor temperaturen allerede ligger på smukke 18 grader. Jeg nyder haven, som stadig er frodig. Jeg ignorerer de første antydninger af løvfald. Jeg trækker i langdrag.

Jeg holder meget af lørdag morgen. Også når kaffen indeholder ekstra vitaminer udformet som birkestjernedrys.

Du vil sikkert også kunne lide