28

Lørdagsnydelse

Lørdagen er hvid og stille. Sneen drysser fortsat fra himlen og indenfor er der tændt stearinlys og lagt an til en dag, som indeholder absolut intet andet end ren og uforfalsket hygge. Oline og jeg har aftaler i løbet af dagen, men det er den slags aftaler, man går og glæder sig til. Intet haster og alt er tilladt.

Jeg har trængt frygteligt til sådan en lørdag, så jeg tvangsindskrev resten af familien til et indkøbsmarathon af uhyggelige dimensioner – i hvert fald, hvis du spørger dem – i går, mens fredagens lys forsvandt og forvandlede midtbyen til et sammensurium af hvirvlende sneflokke, gøglerens multifarvede lyshav og handelstandsforeningers festligt julepyntede strøg. Her og der duftede der af jul, kanel og gløgg og det hele var med til at bløde op for min trang til at insistere på, at alle sørgede for, at de fik indkøbt uopsættelige fornødenheder, så ingen skulle ud i dag.

Vi nåede endda i Ikea. Vi var omtrent de eneste derude og vi var målrettede til en guldmedalje. Kun stearinlys skulle jeg have. Julen står for døren, så der skulle indkøbes bloklys og en stak af dem, jeg bruger konstant og hele tiden. Jeg siger ikke, hvor mange jeg købte, men jeg kommer ikke til at mangle.

Oline fik en kanelbulla for at være udholdende, selvom hun vidste, at der herhjemme stod en stak længe ventede pakker fra Amazon. Til sidst var vi omkring Metro. Nu sidder jeg så her og ved, at vi ikke behøver bevæge os udenfor medmindre det er lysten, der driver værket. Vi trænger til sådan en weekend, så goddag weekend, siger jeg med glæde i stemmen. Du er velkommen :-)

Du vil sikkert også kunne lide