9

Søndag er også god…

Gråvejr er indevejr, men morgenturen gennem haven er alligevel uundværlig og tillige med frisk og dejlig. Der er skønt derude, men det lufter og vinden er ikke længere sommerlun, men med snert af sensommer. Det gør ingenting. Indenfor er der kaffe og strikketøj ved spisebordet, mens jeg venter på, at resten af huset vågner.

I horisonten titter blå himmel frem i forsigtige, umage huller. Måske det ender med, at også solen tør, men ellers drikker haven gerne mere vand. Plænen, som endelig er klippet efter mange uger uden frisør, trænger. Den er gul og træt, men på vej og i hvert fald er den sirligt tætklippet. Det er pænt og det gør selv de vildeste hjørner af haven smukke. Naturen er vild. Det må den gerne være. Jeg holder af det vilde, men her i haven er det smukkest op ad det stringente, som en tætklippet plæne er. Så danser det hele. En dejlig udsigt fra pladsen her.

Jeg har ingen planer. Jeg er fri til at gøre ingenting. Senere kan en del af husstanden måske lokkes på tur. Det gider jeg nemlig godt. Måske ud at se på lopper eller landskab. Måske bare ud og se. Det må vise sig.

Fredag er min yndling, men søndag er også god. En god søndag til dig og dine :-)

Du vil sikkert også kunne lide