41

Sød, stille søndag som sædvanlig

Søndag startede med et brag. Regn, torden og lynild brød løs omkring klokken fem. Jeg elsker torden, så jeg lå bare stille under den varme dyne og lod barndommens dejlige minder om farmors trygge, varme krop og den tunge dyne, som omsluttede mig i tordenvejr, opsluge mig. Hyggeligt var det.

Jeg måtte lige starte endnu et strikketøj. Jeg er et skarn…

Bagefter var jeg så heldig at falde i søvn igen. Det er ikke givet, at det sker. Faktisk er normen, at det ikke sker. Jeg sover, som vinden blæser og når jeg først er vågen, er det sjældent lykkes mig at falde i søvn igen, men denne morgen skete det altså. Jeg vågnede igen 6.37 og så var det op og finde kaffen frem. Jeg hygger mig på sådan en søndag morgen. Huset er stille og jeg ved, at der foran mig ligger nogle timer, som er mine. De timer skatter jeg højt. Det er sjældent, at jeg er alene med mig selv uden konstant at blive draget ind i virkeligheden. Jeg er født nysgerrig, så det er sundt for mig, at der er timer, hvor der kun sker det, jeg foranlediger. Oftest er det ingenting, lidt strik og en kop kaffe med radio eller en god historie. I dag var ingen undtagelse.

Jeg har længe gerne villet strikke Goodwill. Jeg ved ikke, hvorfor den er blevet glemt til fordel for andre strikketøj, men det er den lige indtil denne morgen, hvor jeg – fordi jeg jo rydder op de underligste steder – faldt over opskriften. Nu skulle det være…

To tråde Blackhill Højlandsuld i farven Havregrød og mine Knitpro i træ. Den rene, uforfalskede luksus.

Jeg strikker, drikker kaffe, lytter til Café Hack og vasker den ene maskinfuld tøj efter den anden, mens jeg venter på, at verden er så tør, at jeg kan slå græs. Jeg roser, opmuntrer og beundrer, mens Kenneth slider for at gøre køkkenet færdigt. Der er nok at se til for den mand, men belønningen er, at det bliver rigtig godt. Og en æbletærte i eftermiddag, tror jeg…

Søndag er en yndling. Må din blive det samme :-)

Du vil sikkert også kunne lide