15

Så fik den eftermiddag ben at gå på…

Udenfor er der mørkt og vådt. Regnen ramte, som jeg vendte hjem. Den der sensommer med sol og varmegrader, som næste får sandalerne til at springe ud af skabet igen, er da landet et helt andet sted end Aalborg, kan jeg konstatere. Her holder vi forsigtigt og sindigt fast i, at det er efterår. Nogen gør i hvert fald!

Mørket inspirerede mig til en omgang Pæregodhed til brien, Lone og jeg ynder at spise hver formiddag. Trøstespisning kan der ikke siges ret meget sundt om, men det er en disciplin, som ind imellem må dyrkes. Især når det regner og så er pære og brie et ualmindelig godt match. Synden er smagt til med ingefær, vanilje og en lille klat rørsukker. Det dufter dejligt.

Mens det putrede på komfuret, nåede jeg at smide små herligheder i rammer. Faktisk mange flere rammer end de, der ligger her. Omtrent et dusin rammer, tror jeg. Lyst og kærlighed. Nu skal der lidt i hjørnerne, så vi kan få jaget vinteren på flugt.

Om lidt er der sylt at komme på glas. Herefter venter finsnitning af store mængder løg. Vi skal have… tadaaa…. trommehvirvel…. bøf med masser af bløde løg, aspargeskartofler og knækkogte gulerødder. Total retro.

Du må godt være misundelig, men kun hvis vejret heller ikke er med dig. De med sol hele dagen kan umuligt trænge til comfortfood i dag, men jeg synes, at vi gør. Jeg er chef i dag, så jeg bestemmer. Bøf med løg it is!

Du vil sikkert også kunne lide